Jaska i okolicaVijesti

Domagovački glazbenici na Međunarodnom festivalu u Ohridu | video

Puhački orkestar DVD-a Domagović i Vokalni ansambl Ad Hoc sudjelovali su na Međunarodnom festivalu u Ohridu u Sjevernoj Makedoniji.

Festival “Kostoski” tradicionalno se održava u okviru festivala “Ohridsko ljeto” kojemu je cilj festivala je predstavljanje kulture, glazbe, narodnih nošnji, pjesama te tradicije različitih naroda, a uz to i stjecanje novih prijateljstava i kontakata među sudionicima te upoznavanje ljepota Ohrida i Ohridskog jezera.

Ovaj međunarodni festival svake godine okuplja velik broj izvođača, a započeo je povorkom sudionika koju je kroz grad predvodio Puhački orkestar DVD-a Domagović. Uslijedio je koncertni nastup u prekrasnom ambijentu na otvorenoj pozornici s pogledom na Ohridsko jezero.

Nastupi puhača iz Domagović i pjevača Ad Hoc-a ispraćeni su gromoglasnim pljeskom i ovacijama brojne publike. Prilikom posjeta Ohridu organiziran je razgled samog grada te krstarenje jezerom uz posjet Manastiru sv. Naum koji se nalazi na makedonsko-albanskoj granici. Zadnju večer festivala sudionici i organizatori razmijenili su prigodne darove te uživali u bogatoj gastronomskoj ponudi. Nekolicina zaljubljenika u prirodu i planinarenje iskoristila je prigodu za posjet Nacionalnom parku Galičica te su osvojili i najviši vrh. Bio je to izlet i gostovanje za pamćenje, kažu naši glazbenici, oduševljeni svime doživljenim na ovom lijepom gostovanju.

FOTO
Ad Hoc
Pretraži po oznakama

Slična tema:

Back to top button
Close