Jaska i okolicaVijesti

Najbolji domaći puhački orkestri sutra se predstavljaju online

Nakon što su proteklog vikenda u formi online događaja publici predstavljeni ponajbolji domaći mali vokalni sastavi i folklorni ansambli te kazališni amateri, Hrvatski sabor kulture nastavlja sa intenzivnim radom predstavljanjem najboljih domaćih kulturno-umjetničkih amatera u sklopu kojeg će se predstaviti puhački orkestri. Naime, tijekom nadolazećeg vikenda, sutra 12. prosinca održat će se 34. Susret hrvatskih puhačkih orkestara i to, kao i sve manifestacije dosad, online.

Za Susret je prijavljeno 19 orkestara, od kojih su selektori dirigent i ravnatelj Opere Hrvatskog narodnog kazališta u Osijeku Filip Pavišić i profesor Šime Vulelija s Muzičke akademije u Zagrebu odabrali njih osam.

To su: PO DVD-a Domagović, PO Gornji Desinec, Limena glazba općine Podturen, Gradska glazba „Trenkovi panduri“ iz Požege, Osječki puhački orkestar, Gradska glazba Virovitica, Dječji orkestar Puhačkog orkestra Zaprešić i Puhački orkestar Grada Koprivnice.

Ovogodišnji Susret revijalnog je karaktera, ali će ga pratiti stručno Povjerenstvo, a Susret se održava uz potporu Ministarstva kulture i medija RH i Hrvatskog društva skladatelja – ZAMP. 34.

Susret hrvatskih puhačkih orkestara može se pratiti na HSK TV-u i putem web servisa Facebook Youtube.

Sličan sadržaj

Back to top button