Jaska i okolicaVijesti

Društvu naša djeca Jastrebarsko odobren EU projekt od 2,26 milijuna kuna

Društvu naša djeca Jastrebarsko odobreno je 2 milijuna i 260 tisuća bespovratnih kuna iz Europskog socijalnog fonda za projekt pod nazivom “Sa STEMom raSTEMo”.

Nositelj projekta je Društvo naša djeca Jastrebarsko, a partneri u projektu su Centar za kulturu Jastrebarsko i Institut Ruđer Bošković.

Projekt ima za cilj jačanje kapaciteta Udruge za provođenje znanstvenih radionica i popularizaciju STEM područja kod djece, mladih i opće populacije. Projektom će se educirati voditelji za provođenje znanstvenih radionica diljem Hrvatske, opremit će se multifunkcionalna učionica u jaskanskom Centru za kulturu, postaviti “Znanstveni park” u Jastrebarskom, zaposliti osoba u Udruzi i dr. Predviđeno trajanje projekta je 24 mjeseca, a početak se očekuje u siječnju.

“Čekamo poziv za potpisivanje Ugovora, a odmah po potpisivanju slijedi izrada plana nabave i aktivnosti za sva 24 mjeseca koliko je predviđeno za njegovu provedbu. Ovaj projekt temelji se na iskustvu Društva naša djeca Jastrebarsko u provođenju radionica “Mali znanstvenici” koje se već pet godina provode u našem gradu i okolnim općinama. Kvalitetu projekta prepoznao je i Institut Ruđer Bošković koji je stručni partner te ima mentorsku ulogu u stručnom dijelu provedbe projekta. Ovim će projektom profitirati osnovnoškolci i srednjoškolci te studenti koji se žele educirati u STEM području, ali i djeca predškolskog i mlađeg osnovnoškolskog uzrasta kojima će se promovirati STEM područja i na taj način povećati zanimanje za prirodne znanosti koje su osnova razvoja i napretka.” rekla je povodom ovog pravog božićnog poklona Društvu naša djeca Jastrebarsko njezina predsjednica Nikolina Ribarić.

“Ovo je još jedna u nizu potvrda kvalitetnog ustrojstva i organizacije rada te provođenja kvalitetnih projekata našeg DND-a čije je djelovanje prepoznato i izvan našeg grada i županije” – poručio je gradonačelnik Zvonimir Novosel te čestitao na ovom iznimnom i rijetko ostvarivom rezultatu te Društvu naša djeca Jastrebarsko zaželio puno uspjeha u provođenju ovog projekta, ali i u prijavama novih europskih projekata.

Sličan sadržaj

Back to top button