Jaska i okolicaVijesti

Festival Pjenušaca & Jagoda

Uoči svjetskog dana vina koji se obilježava 25. svibnja Turistička zajednica Grada Jastrebarskog priprema Festival Pjenušaca & Jagoda koji će se održavati  22. i 23. svibnja na otvorenome, u dvorištima vinarija poznatih jaskanskih proizvođača pjenušaca koji sudjeluju u ovoj manifestaciji; R. Braje, Dobra berba, Ž. Gregorić, Ivančić – Griffin, Tomac&Bajda, Jagunić, Kolarić, Korak, Kurtalj i Šember.

Vinarije će biti otvorene tu subotu i u nedjelju, od 10 do 21 h. Dolazak je potrebno najaviti vlasnicima odabrane vinarije, a u sklopu obilaska posjetitelji će moći kušati pjenušce i jagode po promotivnoj cijeni od 20 kuna. Prilikom posjeta Obavezno je poštivanje svih propisanih epidemioloških mjera.

“Ovo je prilika da u svibanjskom vikendu kušate najbolja pjenušava vina i otkrite tajne jaskanskih podruma i to od samih vinara. Organizatori će se svakako potruditi da sudionike na određenim punktovima dočekaju s dodatnim ugodnim iznenađenjima, a posebice one koji će ovdje prvi put doći. Tijekom stoljeća, trudom i ljubavlju vinogradara na prostranom području koje se smjestilo na istočnim i južnim obroncima Plešivice, stvoreni su vinogradi s mozaikom različitih sorti grožđa. Tu se vinogradi uzgajaju više stotina godina, a osobiti ekološki uvjeti, s podnebljem gdje je priroda bila sklona i ljudsko umijeće veliko, omogućili su proizvodnju specifičnih i originalnih vina.” – poručuju iz Turističke zajednice Grada Jastrebarskog.

Podsjetimo, jaskanska turistička zajednica je 2019. za Festival Jagoda & Pjenušaca primila nagradu Udruge hrvatskih putničkih agencija za kreativnost i inventivnost manifestacije koja na podlozi proizvodnje vrhunskih pjenušavih vina svojim sadržajem doprinosi unaprjeđenju turističke ponude destinacije.

Sličan sadržaj

Back to top button