Jaska i okolicaVijesti

Jastrebarsko bilježi porast turističkog prometa sa svih vodećih tržišta

Tijekom ove godine Jastrebarsko bilježi porast turističkog prometa sa svih vodećih tržišta. Rezultat je to zasigurno općenite klime u kojoj je moguće puno slobodnije putovati nego u 2020. godini, ali i sve većeg zanimanja posjetitelja i turista za sve ono što Jaska sa svojom okolicom pruža i nudi.

Prema podacima sustava eVisitor obrađenima na dan 25. kolovoza tijekom 2021. zabilježeno je 6.175 dolazaka stranih turista te 1.804 dolazaka domaćih turista. Broj noćenja stranih turista u ovoj godini je iznosio 9.209 dok su domaći turisti ostvarili 3.133 noćenja. Ukupan turistički promet u 2021. iznosi 7.979 dolazaka i 12.342 noćenja .

U ovoj godini Jastrebarsko tako bilježi dolazak većeg broja posjetitelja s gotovo svih trenutno značajnijih emitivnih tržišta koji češće stižu u individualnoj organizaciji nego preko agencija čemu doprinose lokalne marketinške aktivnosti. Također, u našem gradu su od početka 2021. otvorena još četiri smještajna objekta, a registriranih ležajeva trenutno je 601 u 44 smještajna objekta.

Svi ovi pokazatelji upućuju na to da Jastrebarsko bilježi puni oporavak, odnosno rast i stranog i domaćeg turističkog prometa.

„Lokalno stanovništvo u sve većoj mjeri prepoznaje prilike za razvoj turizma u Jastrebarskom, što me veseli. Naš grad privlači i domaće i strane turiste koji dolaze ovdje uživati u prirodnom okruženju, bogatoj eno-gastro ponudi i gostoljubivosti domaćina. Pred nama je značajan projekt revitalizacije dvorca Erdödy čime će Jaska postati još zanimljivija destinacija kontinentalnog turizma.“, zaključio je gradonačelnik Zvonimir Novosel.

Sličan sadržaj

Back to top button