Jaska i okolicaVijesti

Gradsko kazalište Jastrebarsko: Ove sezone Mala škola glume ide dalje!

Gradsko kazalište Jastrebarsko koje veliku pažnju poklanja djeci i mladima nastavlja, odnosno u novoj sezoni, počinje s programom Male škole glume. Riječ je o programu dramskih radionica za djecu osnovnoškolskog uzrasta, a koji je pokrenut 2006. godine.

Mala škola glume obnovljena je u kazališnoj sezoni 2019./2020. te je u prosincu prošle godine premijerno izvedena predstava “Gdje je nestao Božić?”. Nažalost, provođenje Male škole glume prekinuto je u proljeće kada je zbog korone došlo do zastoja u radu mnogih kulturnih udruga i ustanova.

Ove sezone, Mala škola glume ide dalje!

Program je i dalje namijenjen učenicima osnovne škole, a polaznici će ovisno o dobi biti formirani u nekoliko grupa. Mala škola glume odvijati će se dva puta tjedno za svaku grupu, s radom će započeti u zadnjem tjednu rujna, te završiti krajem svibnja. Program će se provoditi u jaskanskom Domu kulture (u kino dvorani), uz poštivanje svih epidemioloških preporuka, a u slučaju ponovnog zatvaranja ustanova, program će se provoditi online.

Program sadrži dramske metode i tehnike te završnu predstavu, a oslanja se na moderne dramsko pedagoške tokove. I ove će godine naglasak u radu s polaznicima biti stavljen na razvijanje mašte, kreativnosti, izražavanja, samopouzdanja, timskog rada, koncentracije i osobnosti.

Grupe će voditi iskusne dramske pedagoginje Sanja Mataga i Mia Matasić, kojima će u radu pomagati Lucija Severinac, Klara Blažek i Elizabeta Nemec.

Kontakti za prijave zainteresiranih: e-mail (gkj1968@gmail.com) i broj 095 904 9753.

Pretraži po oznakama

Slična tema:

Back to top button
Close