OstaloVijesti

Upisuju se novi mali glazbenici, kazalištarci i balerine

Glazbenu škola Jastrebarsko

Jesenski krug prijemnih ispita u Glazbenu školu Jastrebarsko održat će se danas od 10 do 12 sati u prostoru Škole i to za upise na violinama, violončelu, trubi i gitari.

“Pozivamo buduće učenike da se odazovu i krenu zanimljivim putem glazbenog obrazovanja” – poručili su iz naše glazbene škole čiji su profesori uoči današnjih prijemnih ispita održali i animacije za učenike OŠ Ljube Babića u atriju Škole te im i na taj način nastojali približiti glazbu i glazbenu edukaciju.

Baletni studio Jastrebarsko

Baletni studio Jastrebarsko upisuje nove balerine koje će zaplesati u bajkovit svijet princeza i vila. Upisi će biti u danas 11.9. od 17 do 19 sati u Centru za kulturu Jastrebarsko.

Veselimo se vježbanju, stvaranju novih koreografija i predstava, natjecanjima, stjecanju samopouzdanja i stvaranju novih prijateljstava. Veselimo se vašem dolasku! – poruka je iz Baletnog studija Jastrebarsko.

Gradsko kazalište Jastrebarsko

Uz dugu i bogatu tradiciju Gradskog kazališta Jastrebarsko vežu se i radionice za djecu u sklopu projekta Mala škola glume. I ove godine stoga pozivaju sve zainteresirane osnovnoškolce na daske koje život znače, kako bi razvili samopouzdanje, maštu i izbrusili svoj javni nastup, a pritom se i ludo zabavili jer se radionice sastoje od raznoraznih zabavnih dramskih tehnika i metoda. Radionice će, prateći strukturu školske godine, biti podijeljene u zimski i ljetni ciklus.

Upisi će se održati u petak 17. rujna 2021. godine u 20 sati u Centru za kulturu Jastrebarsko (mala dvorana), kada će se dogovoriti i termini proba. Radionice će se održavati dva puta tjedno, a broj grupa ovisit će o broju polaznika. “S obzirom na reakcije nakon ovogodišnje Ljetne igraonice, ali i činjenicu da je naša Mala škola glume odnijela Povelju za Naj-akciju u 2020. godini Središnjeg koordinacijskog odbora akcije Gradovi i Općine – prijatelji djece, sumnjamo da će on biti malen.” – prenosimo iz Gradskog kazališta Jastrebarsko.

Dodajmo kako će radionice voditi dugogodišnje članice kazališta koje su iskustvo skupljale prijašnjih sezona, uspješno vodeći kazališne radionice i igraonice – Klara Blažek, Elizabeta Nemec i Lucija Severinac.

Neizmjerno se veselimo početku rada i držimo fige da se širiti nastavi samo ljubav prema kazalištu.

Kazalište Škrabe

Kazalište Škrabe i Kreativni studio Zvrk pozivaju sve predškolce, osnovnoškolce i srednjoškolce da postanu članovi velike obitelji Kazališta Škrabe i pridruže se veseloj ekipi iz predstava Knjiga o džungli, Kako je Tvrtko otkrio Božić, Mary Poppins, Velika pustolovina Sherlocka Holmesa, Oko jedne hiže, Zemlja Čudesa, 101 dalmatiner i
Robin Hood.

Upisi i prijem novih članova održat će se u Glazbenoj školi Jastrebarsko (Zrinskih i Frankopana 13, Jastrebarsko) prema sljedećem rasporedu: PRIJEM NOVIH ČLANOVA (predškolci) UTORAK, 14. rujna 2021. u 19 h

PRIJEM NOVIH ČLANOVA (osnovnoškolci i srednjoškolci): UTORAK, 14. rujna 2021. u 19:30 h

UPISI ZA NAŠE DOSADAŠNJE (STARE) ČLANOVE: SRIJEDA, 15. rujna 2021. u 19:30 h

“Ako želite glumiti, pjevati, plesati i upoznati kazališni svijet i s druge strane zastora, ako želite naučiti pravilno govoriti, steći sigurnost i pobijediti strah od javnih nastupa, ako želite naučiti kako nastaje kazališna predstava (sve o glumi, scenografiji, kostimografiji, šminki, režiji, koreografiji bitaka i plesova, rasvjeti i tonu), ako se želite dobro zabaviti i steći nove prijatelje – dođite i pridružite nam se!” – poruka je iz Kazališta Škrabe.

Sličan sadržaj

Back to top button