SportVijesti

Jaskanski šahisti ostvarili plasman u IV. ligu Centar

Jučer su završena prvenstvena natjecanja u svim šahovskim ligama, a Jaska je, zahvaljujući maksimalnom učinku u jesenskom dijelu natjecanja, osvojila 2.mjesto u V. ligi Centar i tako izborila plasman u IV. ligu.

U zadnjem kolu u Zagrebu Jaskanci su pobijedili Špansko s 3,5:2,5. Pobjednik lige, koji je takodjer ušao u IV. ligu, je Vrustun iz Vurnovca kraj Sesveta sa 16 bodova, Jaska je druga s 15, a treće mjesto dijele zagrebački klubovi AER i Novi Zagreb s po 11. Dodajmo kako su u ligi nastupali i šahisti Draganića koji su zauzeli 9.mjesto s 8 bodova.

Od jaskanskih igrača cijelo prvenstvo odlično je igrao Milivoj Korak i sa 7 bodova iz 8 partija najuspješniji je igrač na šestoj ploči, a vrlo uspješni su bili i Dragutin Kelečić s 5,5 bodova iz 9 partija, Antun Deriš s 5 bodova iz 9 partija, te Vladimir Jagunić s 4,5 boda iz 8 partija.

Iz Šahovskog kluba Jaska poručuju kako pohvale zaslužuju i svi ostali igrači koji su nastupali u ligi – Zvonko Takač, Mladen Trempetić, Željko Rudić, Stjepan Vrabec, Mladen Lončarić, Zlatko Zoretić i Stjepan Vulje.

Pretraži po oznakama

Slična tema:

Back to top button
Close