SportVijesti

U Prodin Dolu održano 12. ekipno brzopotezno prvenstvo Zagrebačke županije u šahu

U organizaciji Šahovskog kluba Jaska i Šahovskog saveza Zagrebačke županije za vikend je odigrano 12. ekipno brzopotezno prvenstvo Zagrebačke županije. Prvenstvo se opet igralo u prostoru Vinske kuće Jana u Prodin Dolu, a zanimljivo je kako je to već jedanaesti put da je prvenstvo zbog odlične organizacije dodijeljeno Jastrebarskom.

Na natjecanju je sudjelovalo 9 županijskih šahovskih klubova s 45 igrača, a nakon zanimljivih borbi i uzbudljive završnice pobjednik je postao Ban Jelačić iz Zaprešića s 14 osvojenih meč – bodova. Isto toliko osvojila je i Sveta Nedelja, no, Ban Jelačić je bio uspješniji po dodatnom kriteriju- osvojio je više pojedinačnih bodova. Treće mjesto osvojio je, kao i lani, Samobor s 11 bodova.

Jaska je na ovom jakom brzopoteznom turniru osvojila 6. mjesto sa 7 osvojenih bodova, koliko je imala i petoplasirana Velika Gorica. Za šahovsku ekipu Jaske su nastupili Zvonko Takač, Antun Deriš, Dragutin Kelečić, Vjekoslav Cvetko i Milivoj Korak.

Tri prvoplasirane ekipe i najuspješniji igrači igrači su nagrađeni, a pehare i nagrade su dodijelili zamjenik gradonačelnika Stipe Bučar i upravitelj Poljoprivredne zadruge Plešivica Tomo Haramija.

Dodajmo kako je turnir sudio županijski sudac Zlatko Lončarić, te da je najuspješniji Jaskanac bio Zvonko Takača. Prvenstvo, za koje su jaskanski šahisti ponovno dobili zaslužene pohvale, završilo je druženjem svih sudionika na domjenku.

Pretraži po oznakama

Slična tema:

Back to top button
Close