SportVijesti

Kristijan Rubinić brončani na Zagrebačkom maratonu

Cestovna državna medalja stigla je u atletski klub Jastreb '99

Na 29. Zagrebačkom maratonu, Kristijan Rubinić osvojio je treće mjesto i državnu medalju za atletski klub Jastreb 99!

Pobjednik maratona, a ujedno i prvak Hrvatske postao je Ivan Dračar iz Mladosti u vremenu 2 sata, 24 minute i 30 sekundi. Na drugo mjesto plasirao se Petar Bratulić iz Agrama koji je bio 2 minute sporiji, a s vremenom 2 sata, 31 minutu i 44 sekunde treće mjesto i brončanu državnu medalju osvojio je Kristijan Rubinić iz atletskog kluba Jastreb 99!

“Kad se samo sjetim kroz kakvo sam trnje prolazio zadnje 4 godine – operacija koljena, dva puta selidba i puno raznih iskušenja i u svim tim situacijama sam izašao jači. Ovaj uspjeh je nagrada za sve to i za svaki onaj pretrčani kilometar na treningu.” – rekao je Rubinić koji, osim što je osvojio državnu medalju, uspio je ući u registar kategoriziranih sportaša Hrvatske i to po dvije osnove. Rezultat od 2:31:44 sekunde, koji je za više od 3 minute brži od norme koja iznosi 2:35 h, svrstava ga u treću, a plasman na treće mjesto na Prvenstvu Hrvatske u Olimpijskoj disciplini u četvrtu kategoriju.

U sklopu 29. Zagrebačkog maratona održano je pojedinačno i ekipno prvenstvo Hrvatske u maratonu, do sada najbrojnije prvenstvo sa 180 natjecatelja iz 20 klubova, a atletski klub Jastreb zauzeo je 16. mjesto ekipno jer su uz Kristijana Rubinića maraton uspješno završili i Jastrebovi Mario Tepeš te Krešimir Jergović.

Foto
Kristijan Rubinić

Sličan sadržaj

Back to top button