Jaska i okolicaVijesti

Načelnik Stožera potvrdio da je koronavirus ušao u Dom zdravlja

Stipe Bučar: Zaražene su dvije medicinske sestre

Koronavirus je ušao i u Dom zdravlja Jastrebarsko, a zaražene su dvije medicinske sestre.

Nakon što je testiranjima potvrđena zaraza, poduzete su sve neophodne higijensko-epidemiološke mjere te je spriječeno širenje virusa pa ova zdravstvena ustanova nastavlja s radom. Zaražene medicinske sestre imaju blage simptome bolesti i nalaze se u samoizolaciji.

Načelnik Stožera Civilne zaštite grada Jastrebarskog Stipe Bučar ističe kako ova situacija ne iznenađuje jer se događa i diljem Hrvatske, te pojašnjava da je virus u jaskanski Dom zdravlja unijela jedna od oboljelih sestara nakon povratka s godišnjeg odmora.

Danas je evidentirana još jedna novooboljela osoba u samom gradu koja nije vezana uz Dom zdravlja tako da je trenutno broj aktivnih slučajeva u Jaski 6, a pod mjerama samoizolacije je 9 građana.

U županiji 12 novih slučajeva COVID-19, jedna osoba ozdravila

Četiri nova slučaja zaraze koronavirusom na zaprešićkom, po dva na samoborskom i području Svete Nedelje te po jedan novi slučaj u ispostavama Dugo Selo, Jastrebarsko, Vrbovec i Sveti Ivan Zelina potvrđeni su danas u Zagrebačkoj županiji što je ukupno 12 novooboljelih u protekla 24 h, izvijestio je županijski zavod za javno zdravstvo. Imamo i jednu novoizliječenu osobu i to u Samoboru pa je tako sada na području naše županije 89 aktivnih slučajeva.

Promjena na čelu jaskanskog Doma zdravlja

Recimo još kako Dom zdravlja Zagrebačke županije – Ispostava Jastrebarsko, od nedavno ima novu čelnu osobu. Umjesto dugogodišnjeg ravnatelja doktora Velimira Budinšćaka, voditeljica Ispostave sada je Dragica Prčić, glavna sestra u Domu zdravlja.

Sličan sadržaj

Back to top button