Jaska i okolicaVijesti

400 tisuća kuna za nabavu opreme kulturno-umjetničkih udruga u Zagrebačkoj županiji

Zajednica kulturno umjetničkih udruga Zagrebačke županije dodijeliti će 400 tisuća kuna za nabavu opreme za rad kulturno umjetničkih udruga u ovoj godini. Javni poziv je otvoren do 25. studenoga, a na njega se mogu prijaviti isključivo udruge koje su članice Zajednice.

Sredstva će se dodjeljivati za kupnju ili izradu čitave ili dijela narodne nošnje ili odijela za nastupe; za kupnju ili popravak glazbenog instrumenta te za ormar, policu ili komodu za pohranu nošnje, odijela ili glazbenih instrumenata. Novac se dodjeljuje i za digitalnu opremu za scenski nastup ili ostalu potrebnu opremu.

Svaki prijavitelj može podnijeti samo jednu prijavu na ovaj poziv, a maksimalan iznos potpore po prijavitelju iznosi 20 tisuća kuna. Inače, Zajednica kulturno-umjetničkih udruga Zagrebačke županije okuplja više od 180 udruga – folkloraše, tamburaše, kazališne amatere, zborske pjevače, plesače, puhačke orkestre… Za sve njih, Zajednica je do sada raspisivala javne pozive za dodjelu potpora za financiranje putnih troškova kulturno-umjetničkim udrugama članicama, a budući da su ove godine putovanja ograničena zbog epidemiološke situacije – raspisan je samo ovaj javni poziv za sufinanciranje nabave opreme.

Tekst javnog poziva, upute za prijavitelje i obrazac zahtjeva nalaze se ovdje, a više informacija može se dobiti na e-mail j.dujic@zagrebacka-zupanija.hr ili na broju telefona 01/6009-417.

Foto
Zagrebačka županija
Izvor
Zagrebačka županija
Back to top button