SportVijesti

NK Vinogradar zbog nedolaska na utakmicu kažnjen bodovno i novčano

Nogometni Savez Zagrebačke županije izvijestio je kako je NK Vinogradar kažnjen prema članku 70. Disciplinskog pravilnika HNS-a oduzimanjem jednog boda i novčanom kaznom u iznosu od dvije tisuće kuna zbog neopravdanog ne nastupanja na prvenstvenoj utakmici 17. kola u kojoj su 22. studenog u Mladini trebali ugostit momčad NK Ban Jelačić, a koja je k tome i registrirana 3:0 u korist gostujuće momčadi.

Odluka je donesena 30. studenog, a protiv nje se klub iz Mladine mogao žaliti u roku 8 dana, no na to se nisu odlučili pa su kazne zelenima konačne.

Cipurić: Nismo se žalili jer odluku na žalbu donose takoreći isti pojedinci koji su donijeli odluku o kazni

Iz kluba nam pojašnjavaju kako su se očitovali još jednom prema vodstvu lige o nedolasku na utakmicu te naveli sve razloge koji su već otprije bili poznati i vodstvu natjecanja kao i sportskoj javnosti.

“Očekivali smo razumijevanje do kojeg nije došlo nego smo kažnjeni oduzimanjem jednog boda te novčanom kaznom u iznosu od 2000 kn, a sama utakmica je registrirana 0:3 odnosno pobjedom Bana Jelačića. Premda smo imali mogućnost žalbe odlučili smo ne žaliti se na odluku jer kada iste činjenice nisu uvažene u dva navrata ranije, prije odigravanja utakmice i nakon dodatnog očitovanja, sumnjamo da bi treći put ishod bio drugačiji. Posebno jer odluku donose takoreći isti pojedinci koji teško da bi išli protiv sebe.” – poručio je direktor kluba Luka Cipurić.

Podsjetimo, utakmica Vinogradar – Ban Jelačić trebala se igrati 22. studenog u Mladini, no na utakmicu nije došla domaća momčad jer im je tog jutra jedan igrač saznao da je zaražen koronavirusom pa iz kluba nisu željeli ugroziti zdravlje svih onih koji su tog poslijepodne trebali biti u Mladini – igrača i stručnog stožera obiju ekipa te sudaca i delegata. Apel Vinogradara, koji je podržao i jaskanski Stožer civilne zaštite, nije prihvatio Nogometni savez Zagrebačke županije pa su se u Mladini ispred zaključanog stadiona pojavili suci, delegati i članovi ekipe Ban Jelačić.

Svega par dana nakon neodigrane utakmice, na kojoj se nije pojavila domaća momčad a što je presedan možda i izvan granica Hrvatske, Nacionalni stožer civilne zaštite je u novom setu mjera zabranio daljnje odigravanja svih amaterskih sportskih događaja u Hrvatskoj, a natjecanje Jedinstvena županijska liga je upravo takvo – amatersko.

Ipak, u konačnici, kako rekosmo, NK Vinogradar je kažnjen. Izgubio je tu utakmicu 0:3, moraju platiti dvije tisuća kuna i oduzet im jedan bod na prvenstvenoj ljestvici Jedinstvene županijske lige na kojoj sada na polovici prvenstva imaju 12 bodova i zauzimaju 15. mjesto.


18. SJEDNICA DISCIPLINSKOG SUCA JŽNL-e 30.11.2020. g.

Odredbom članka 21. stavka 12. DP HNS-a klubovi su dužni voditi evidenciju javnih opomena. Sve razlike u vođenju evidencije opomenuti igrača dužni su ODMAH javiti u tajništvo NSZŽ-e.

Sličan sadržaj

1. NK VINOGRADAR kažnjava se prema članku 70. DP HNS-a oduzimanjem jednog (-1) boda i novčanom kaznom u iznosu od 2.000,00 kn (dvije tisuće kuna), a zbog neopravdanog ne nastupanja, na prvenstvenoj utakmici 17. kola između NK VINOGRADAR – NK BAN JELAČIĆ, koja se trebala igrati 22.11.2020. godine u Mladini. Novčanu kaznu klub je dužan uplatiti u roku 15 dana po konačnosti ove odluke, na račun NSZŽ-e. DS-78/20-21

UPUTA O PRAVNOM LIJEKU:
Protiv odluke Disciplinskog suca može se u roku 8 (osam) dana po prijemu, uložiti žalba u pismenom obliku Komisiji za žalbe NSZŽ-e putem ovog tijela, uredno taksirana prema Odluci o iznosima pristojbi Izvršnog Odbora
HNS-a.

Disciplinski sudac:
Martin Šarić v.r

Sličan sadržaj

Back to top button