Jaska i okolicaSportVijesti

Nogometni stadion Centrala preimenovan u Marijan Bradvić Mara

Jaskanska Centrala postala je stadion Marijan Bradvić – Mara!

Jučer je, naime, u prisustvu brojnih uzvanika, prijatelja, predstavnika NK Jaske, Sportske zajednice, Grada Jastrebarskog i najuže obitelji, stadion nogometnog kluba Jaska (popularna Centrala), dobio ime najvećeg i najuspješnijeg jaskanskog nogometaša svih vremena – Marijana Bradvića.

Time je pokojnom Mari, točno na prvu godišnjicu njegovog preranog odlaska, odana najveća moguća počast, a dom nogometaša Jaske od sada nosi službeni naziv: Stadion Marijan Bradvić – Mara.

“Nogomet je bio naš život.”

Cijela jučerašnja svečanost protekla je u emotivnom ozračju, a nakon prigodnih govora, ploču s natpisom novog naziva jaskanske Centrale, otkrili su, vidno uzbuđeni, Marijanova supruga Mirjana te sinovi Petar i Mislav.

 

Mislav je zajedno s bratom i majkom zahvalio inicijatorima preimenovanja Centrale i s ponosom se prisjetio pokojnog tate.

 

Povezane vijesti

“Nogomet je bio naš život.” – rekao nam je jučer Mislav Bradvić, koji je i sam nogometaš.

 

Važnosti nogometa u Marijanovom životu prisjetila se i njegova supruga Mirjana.

 

Zbog svega toga obitelji Bradvić imenovanje stadiona po njihovom Marijanu znači jako puno.

 

Inicijativa da se Centrala preimenuje u stadion Marijan Bradvić – Mara, potekla je lani odmah nakon njegove smrti od četvorice naših sugrađana i nogometaša, među kojima je i naš novinar Zdenko Vuković Cena:

 

Osim Zdenka Vukovića (predstavnika Inicijativnog odbora), na jučerašnjoj svečanosti otkrivanja ploče s imenom Marijana Bradvića, govorili su i predsjednik NK Jaske Marin Banković, tajnik i predsjednik Sportske zajednice Jastrebarsko: Marko Gvozdanović i Domagoj Šlat, te zamjenik gradonačelnika Stipe Bučar.

 

S Marijanom Bradvićem, Stipe Bučar i sam je igrao nogomet:

 

I na kraju, sažetak Zdenka Vukovića, o nogometnom velikanu, koji je diljem svijeta godinama bio najbolji promotor jaskanskog nogometa.

 

Povezane vijesti

Back to top button