Jaska i okolicaVijesti

Nove odluke Stožera civilne zaštite o vjenčanjima i pogrebima

U našem mediju ponovno uvodimo rubriku o preminulima

Novim odlukama Stožera Civilne zaštite o vjenčanjima i pogrebima, proširen je mogući krug prisutnih – s uže na širu obitelj. Kod vjenčanja ostaje na snazi zabrana održavanja svadbenih svečanosti, a kod pogreba je sada moguća dostava cvijeća i svijeća, kao i korištenje glazbenih usluga.

Pogrebi, posljednji ispraćaj i polaganje urne mogu se, dakle, održavati u krugu obitelji i predstavnika vjerske zajednice, a posljednji ispraćaji hrvatskih branitelja uz odavanje vojnih počasti, dakako sve uz pridržavanje općih protuepidemijskih mjera i posebnih preporuka i uputa Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

U suradnji s Grobljima Jastrebarsko ponovno uvodimo rubriku o preminulima

Nakon izmjena i dopuna Odluke o načinu održavanja pogreba i posljednjih ispraćaja, od danas se u programu Radio Jaske, nakon jutarnjih vijesti u 8:30 h ponovno emitira rubrika o preminulima, no u skladu s mjerama Stožera Civilne zaštite, objavljuju se samo imena odnosno prezimena te broj godina preminulih. Isti podaci bit će objavljeni i na portalu na stranici sprovodi gdje će biti uvid u imena pokojnika biti ažuriran u tjednim intervalima.

Podaci o mjestu i vremenu pogreba i posljednjih ispraćaja još uvijek se ne smiju javno objavljivati.

Slična tema:

Back to top button