Jaska i okolicaVijesti

Novozaraženi su virusu bili izloženi izvan Jastrebarskog, nisu kontakti prethodno oboljelih

Neslužbeno doznajemo kako su zaražene osobe iz Jastrebarskog duže vremena pacijenti jedne bolnice. Pozitivan i jedan zatvorenik iz Jastrebarskog?

Nakon što se danas broj zaraženih s područja Grada Jastrebarsko povećao s dva na četiri, priopćenjem se oglasio Stožer civilne zaštite Grada Jastrebarskog koji je objavio da novi slučajevi nemaju veze sa dva slučaja od utorka.

“Epidemiolozi i stručne službe su sukladno procedurama zbrinuli dva nova slučaja, a radi se o osobama koje nisu povezane s onima o kojima smo izvijestili u utorak, već su virusu bile izložene izvan područja našeg grada. Stručne službe su u komunikaciji i s osobama koje su bile u bliskom kontaktu s oboljelima zbog određivanja mjere samoizolacije. Trenutno na području grada imamo osam osoba u samoizolaciji. Ovim putem našim sugrađanima želimo uspješan i brz oporavak, a vas pozivamo na odgovornost te pridržavanje protuepidemijskih mjera i preporuka Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo!”  -stoji u priopćenju kojeg potpisuje Stipe Bučar, načelnik jaskanskog Stožera civilne zaštite.

Zaraženi Jaskanci su mjesecima pacijenti jedne zagrebačke bolnice

Neslužbeno pak doznajemo kako su dvije osobe iz Jastrebarskog kojima je danas potvrđen koronavirus pacijenti jedne zagrebačke psihijatrijske bolnice u kojoj borave već duže vremena, a s obzirom da su u Psihijatrijskoj bolnici ‘Sveti Ivan’ u Jankomiru dosad potvrđena već 23 slučaja koronavirusa, za pretpostaviti je kako se upravo o toj bolnici radi.

Pozitivan i zatvorenik iz Jastrebarskog?

U međuvremenu se u nacionalnim medijima pojavila informacija kako je korona stigla i u zagrebački zatvor Remetinec. Naime, kako danas javlja Dnevnik.hr, jedan od novih slučajeva zaraze koronavirusom potvrđen je i u Remetincu, a radi se, kako navode, o zatvoreniku iz Jastrebarskog.  Međutim, taj zatvorenik spada među 20 zaraženih u gradu Zagrebu u posljednja 24 sata. Istu informaciju donosi i Telegram koji prenosi i da su testirani pravosudni policajci koji su ga vozili i da se trenutno čekaju rezultati njihovih testova.

24sata navode konkretnije podatke da su policajci u srijedu u Remetinec doveli muškarca iz Jastrebarskog koji je zbog sitnog prekršaja kažnjen s osam dana zatvora. Po dolasku u Remetinec, prema važećoj proceduri, pregledala ga je doktorica koja je odmah posumnjala da je pozitivan na Covid-19. On je završio u izolaciji, a trojica pravosudnih policajaca, koji su s njim bili u kontaktu, poslani su u samoizolaciju. Od početka izbijanja korona epidemije u zatvore dovode samo one kojima pritvor odredi istražni sudac. Sve koji dolaze u zatvor obavezno stavljaju u posebne prostorije gdje su sami dva tjedna kako bi se osigurali da virus ne prodre u zatvorski sustav – piše 24sata.

56 novih slučajeva u posljednja 24 sata u našoj zemlji

Na području cijele Hrvatske, nakon jučerašnjih 95, danas je 56 novozaraženih, od kojih je dakle dvoje iz Jastrebarskog. 780 osoba je testirano u posljednja 24 sata, a na bolničkom liječenju je 51 osoba. Do sada je tako ukupno zabilježeno 2.539 osoba pozitivnih na Covid-19 u RH, oporavilo se 2.150 osoba, a preminulo je 107.

Sličan sadržaj

Back to top button