SportVijesti

Odgođena sva nogometna, košarkaška i rukometna natjecanja do kraja mjeseca

Sukladno preporuci Središnjeg državnog ureda za sport o odgodi svih međunarodnih i nacionalnih sportskih natjecanja svih razina, a imajući u vidu preporuke stožera za civilnu zaštitu i novonastalu situaciju u Republici Hrvatskoj, odnosno porast broja zaraženih, Izvršni odbor Hrvatskog nogometnog saveza i nadležna tijela donijeli su odluku o prekidu svih nogometnih natjecanja u Hrvatskoj – muških, ženskih, malonogometnih, svih liga HNS-a, međužupanijskih i županijskih liga, Hrvatskog kupa, odnosno svih utakmica mladeži, seniora i veterana – do 31. ožujka 2020. godine.

Za treninge, ukoliko klubovi donose interne odluke o trenažnim procesima svih selekcija, se preporuča pridržavanje svih higijenskih i sigurnosnih uputa Nacionalnog stožera za civilnu zaštitu, kako bi se odvijali u što sigurnijim uvjetima po zdravlje sportaša.

“Kao i do sada, naš županijski savez će pozorno pratiti razvoj situacije s epidemijom koronavirusa SARS-CoV-
2 te će, prema preporukama javno-zdravstvenih institucija, po potrebi odrediti nove mjere, imajući u vidu prije svega zdravlje nogometaša, gledatelja i svih drugih nogometnih aktera. O svim daljnjim mjerama klubovi, središta i javnost će biti pravodobno obaviješteni.” – prenosimo iz Nogometnog saveza Zagrebačke županije, pod koji pripada i Nogometno središte Jastrebarsko.

Dodajmo i kako je u Sukladno preporuci Središnjeg državnog ureda za sport o odgodi svih međunarodnih i nacionalnih sportskih natjecanja svih razina, istu odluku donijeli Hrvatski košarkaški savez i Hrvatski rukometni savez, a iz sata u sat odluci o odgodi natjecanja i treninga priključuju i klubovi drugih sportova koji djeluju jaskanskom području.

 

Pretraži po oznakama

Slična tema:

Back to top button
Close