SportVijesti

Pedalom za Krijesnice prikupIili ukupno 115 tisuća kuna!

Donosimo i ostale vijesti iz Tilčeka teama

Projekt “Pedalom za Krijesnice – powered by TIA mobiteli” i službeno je završio, a u gotovo dva mjeseca i više nego uspješno je obavljen izazov postavljen pred inicijatora projekta Ivana Puškarića,  Marka Kosa i Marka Dešu i logistiku Dražena Buketu i Tomislava Koleca.

Uspjeli smo u izazovu za naš mali ali vrijedni klub, ali ono što je najvažnije, za udrugu Krijesnicu i male borce uspješno smo nakon ovotjednih donacija svi zajedno uplatili 115.209,00 kn! – izvijestili su iz Tilček teama odakle dodaju:“Srce nam je ogromno, teško je uopće opisati sve. Ponosni smo. Pokazali smo svi zajedno da možemo. Iako bismo voljeli nabrojati sve uključene u projekt, nećemo jer nas ima jako puno. Hvala svim sponzorima i donatorima. Svi Vi koji ste donirali sa svojim rukama zarađenu kunu, svi Vi koji ste podijelili naše objave, svi Vi koji ste stavljali svoje lajkove na objave, HVALA VAM!”

Tilčeki obilježili Europski dan mobilnosti

Vožnjom biciklima članovi Tilček teama obilježili su i Europski dan mobilnosti. Karavana biciklističkih rekreativaca i zaljubljenika u pedaliranje bila je na trenutke poprilično dugačka jer su joj se priključili i naši mlađi i stariji sugrađani. Svi zajedno odvozili su turu od Strossa do Domagovića i natrag te u nešto manje od sat vremena prešli gotovo 12,5 km te tako učinili nešto dobro za svoje zdravlje, a ujedno obilježili Europski dan mobilnosti.

“Lijepo je bilo vidjeti sve koji su se uključili obilježavanju Europskog dana mobilnosti. Na biciklima su uz nas bili naši sugrađani od 7 do 60+ godina. Zahvaljujemo svima na dolasku i veselimo se sljedećoj vožnji i novom druženju”, – istaknuli su iz vodstva jaskanskog sportskog kluba Tilček Team koji okuplja sve više entuzijasta i ljubitelja prirode, koji se svakodnevno bave trčanjem (rekreativnim i natjecateljskim), bicikliranjem, planinarenjem, ali i raznim drugim sportskim aktivnostima.

Sutra za Europski tjedan sporta u jaskanskom parku

A već sljedeća aktivnost na rasporedu je sutra kada će Tilček Team s početkom oko 17 h hodati ili trčati po parku Erdödy pa pozivaju sve zainteresirane sugrađane da im se pridruže.

Povodom obilježavanja Europskog tjedna sporta, Tilčeki su pripremili i okrjepu za sve kojima će biti potrebno osvježenje, a na kraju aktivnosti će se zbrojiti kilometri i metri za svakog sudionika koji će hodati ili trčati. Vrijeme hodanja ili trčanja je najmanje bitno, ali Tilčeki mole sve koji naprave barem jedan krug da na zapisničkom stolu na kraju aktivnosti ostave informaciju o broju krugova na PLAVOJ ili CRVENOJ stazi. Nema zajedničkog starta, te svatko od zainteresiranih sa svojim dolaskom u park kreće u aktivnost koju odabere. Aktivnost može biti trčanje tempo koji svatko sam izabere, a hodanje može biti brzo hodanje ili lagana šetnja sa djecom, ali svakako je poželjno da sve bude na ponuđenim stazama zbog točnog brojanja kilometraže.

Europski tjedan sporta (ETS) je inicijativa Europske komisije za promicanje športa i tjelesne aktivnosti diljem Europe koja se 2020. godine održava šesti put. Nastavno na uspjehe prethodno organiziranih događanja unutar Europskog tjedna sporta i ove će se godine osmisliti nove aktivnosti te nastaviti s radom na već postojećim uspješnim aktivnostima. Glavna tema kampanje za Tjedan sporta i dalje je „#BeActive“ te bi se njome trebalo potaknuti javnost da bude aktivna, ne samo tijekom tog tjedna nego i cijele godine.

ZAŠTO?

Šport i tjelesna aktivnost znatno pridonose dobrobiti europskih građana. Međutim, rezultati nedavnih istraživanja pokazuju da je razina tjelesne aktivnosti trenutačno u stagnaciji, a u nekim državama čak i opada. Europski tjedan sporta odgovor je na taj izazov. Nedostatak tjelesne aktivnosti nema samo negativan učinak na društvo i zdravlje ljudi, već uzrokuje i gospodarske troškove. Preko športa možemo poslati snažnije poruke tolerancije i osnažiti građanstvo diljem Europe. Promicanje uloge športa kao sredstva društvene uključenosti pomoći će u rješavanju trenutačnih izazova s kojima se suočava društvo u Europi.

CILJ?

Europski tjedan sporta usmjeren je na poticanje sudjelovanja u športu i tjelesnim aktivnostima te podizanje svijesti o njihovim brojnim dobrobitima. Tjedan sporta namijenjen je svima bez obzira na dob, podrijetlo ili tjelesnu pripremljenost. ETS ruši stereotipe o tome tko može sudjelovati u kojem športu. Okuplja pojedince, tijela javne vlasti, športski pokret, organizacije civilnog društva i privatni sektor. Lokalnim inicijativama Europski tjedan sporta potaknut će Europljane da redovito budu aktivni (#BeActive) te će im omogućiti više vježbanja u svakodnevnom životu.

KADA?

Europski tjedan sporta 2020. godine započet će 23. rujna. Kao i prethodne godine, u sklopu ovog europskog događaja organizirat će se s aktivnosti diljem Europe. Zemlje sudionice moći će organizirati aktivnosti i događaje na nacionalnoj razini tijekom određenog nacionalnog Tjedna sporta. Službeno otvorenje Europskog tjedna sporta 2020. godine održat će se u Njemačkoj 23. rujna. U Republici Hrvatskoj Europski tjedan sporta obilježit će se od 23. do 30. rujna 2020. godine.

KAKO?

Europski tjedan sporta inicijativa je Europske komisije. Tjedan sporta diljem Europe provodit će se vrlo decentralizirano i u bliskoj suradnji s nacionalnim koordinatorima te brojnim različitim partnerima koji snažno podupiru Tjedan sporta. Europski tjedan sporta 2020. godine bit će organiziran oko središnjih tema: Obrazovanje, Radno mjesto, Otvoreni prostor, Športski klubovi , Fitness centri i #BeActive Night. Za svako od navedenih okruženja organizirat će se brojne inicijative i aktivnosti na različitim razinama (europskoj, nacionalnoj, regionalnoj i lokalnoj razini).

Sličan sadržaj

Back to top button