SportVijesti

Presedan u nogometu zbio se u Mladini, na utakmicu nije došla – domaća momčad!

Prošle nedjelje dogodila se jedna krajnje raritetna sportska situacija koja se možda i nikad ranije nije dogodila na nogometnim terenima, barem što se tiče našeg lokalnog okruženja, a možda i puno šire. U Mladini se, naime, trebala igrati utakmica Jedinstvene županijske lige, petog ranga hrvatskog nogometa, između Vinogradara i Bana Jelačića, a na utakmicu nije došla – domaća momčad!

Za obrazloženje ove nevjerojatne i neviđene situacije upitali smo direktora zelenih Luku Cipurića koji za naš medij kaže:

“U nedjelju smo imali jedan, usudio bih se reći, povijesni presedan i situaciju koja nas je zadesila. Jedan naš igrač je u subotu ujutro saznao da je pozitivan na koronavirus. Sukladno svemu odmah sam kontaktirao povjerenika natjecanja, gospodina Željka Mihalja te obavijestio o navedenoj situaciji te zatražio odgodu utakmice.

arhiva

 

Radi potrebne dokumentacije nakon razgovora s povjerenikom kontaktirao sam g. Stipu Bučara ispred Stožera civilne zaštite Grada Jastrebarskog te mi je Stožer izdao preporuku o neigranju utakmice te obustavu daljnjih aktivnosti dok god imamo zaraženih igrača. Sve sam uredno proslijedio putem maila Nogometnom savezu Zagrebačke županije da bi u nedjelju ujutro telefonski razgovarao s povjerenikom koji na temelju toga i dalje nije želio odgoditi utakmicu” – počinje nam Cipurić objašnjavati priču i dodaje kako je na prvo mjesto stavio zdravlje te nastavlja:

“Ne želeći preuzimati odgovornost za zdravlje svojih igrača i članova kluba te naših uvaženih gostiju iz Bana Jelačića odlučio sam kako seniori bez obzira na moguće posljedice i kazne neće nastupiti te sam o istome obavijestio Nogometni savez te gostujuću momčad. U danima kada broj zaraženih rekordno raste te se svakodnevno uvode nove mjere jednostavno je neshvatljivo inzistiranje pojedinaca iz vodstva Saveza da se utakmice amaterskog ranga natjecanja moraju igrati bez obzira na zdravlje svih sudionika.”

stadion NK Vinogradara, arhiva

“Moram istaknuti i kako svi naši igrači studiraju ili rade te nogomet igraju amaterski pa zbog eventualne zaraze u pitanje dovode ne samo zdravlje sebe i svojih obitelji već i onih na svojim radnim mjestima, kao uostalom i sama radna mjesta. Smatram kako smo postupili prije svega odgovorno i savjesno te da je Savez imao dovoljno vremena odgoditi utakmicu i obavijestiti o istom naše protivnike te službene osobe koji su uzaludno doputovali u Mladinu.” – završno nam ‘scenu’ iz Mladine pojašnjava Luka Cipurić ispred Nogometnog kluba Vinogradar.

Epilog svega je da su se u nedjelju igrači i službene osobe Bana Jelačića, kao i suci te delegat pojavili u Mladini ispred zaključanog stadiona i čekali na parkiralištu, dok se ispred domaćih zelenih, kako su i najavili, nije pojavio ama baš nitko.

Drugim riječima, dogodilo se da na utakmicu nije došla domaća momčad što je zaista presedan možda i izvan granica Hrvatske. Sada se čeka odluka Nogometnog saveza Zagrebačke županije koja će biti poznata idućeg tjedna, a hoće li utakmica biti registrirana s 3:0 za Ban Jelačić i prijeti li još kakva dodatna kazna Vinogradaru ostaje nam za vidjeti.

Na prvu se tako scena iz Mladine možda činila da je za rubriku ‘vjerovali ili ne’, no svega par dana kasnije stav vodstva kluba ispostavit će se, ne samo razuman, nego i pronicljiv. Naime, u međuvremenu je Nacionalni stožer u novom setu mjera zabranio daljnje odigravanja svih amaterskih sportskih događaja u Hrvatskoj, a natjecanje Jedinstvena županijska liga je amatersko.

Sličan sadržaj

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Sličan sadržaj

Back to top button