Izbori2021

“Prvi put kada ga sretnem, bit će sretan ako ga samo zašamaram…”

Mihael Zmajlović policiji prijavio da prima prijetnje jer ukazuje na korupciju

Prema pisanju Nacionala, SDP-ov kandidat za župana Zagrebačke županije Mihael Zmajlović prijavio je policiji i DORH-u Gorana Maričića, ravnatelja Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Naftalan u Ivanić Gradu, koji je ujedno i predsjednik stranke Stjepan Kožić nezavisna lista.

Naime, Zmajlović je ranije za Nacional rekao da bolnica Naftalan predstavlja “centar mreže netransparentnog trošenja javnog novca i muljaža kojima su izloženi i Dom zdravlja, i Hitna, i Zavod za javno zdravstvo Zagrebačke županije”. Iznio je da je specijalna bolnica Naftalan netransparentno raspolagala javnim novcem, da postoje malverzacije prilikom izgradnje bazena oko bolnice, zbog čega je cijena projekta s 39 narasla na 63,5 milijuna kuna.

Kožićevi suparnici, stoga, kazali su izvori, taj projekt nazivaju i “Kožićevom žičarom”, aludirajući na enorman rast cijena. Inače, službeni naziv projekta je “Naftalan 2 s unutarnjim i vanjskim bazenima”, a izvori su dostavili Nacionalu dokumentaciju iz koje se može razaznati da postoje indicije da su Stjepan Kožić i Goran Maričić – pogodovali investitorima. Mihael Zmajlović za Nacional je spomenuti projekt opisao riječima da je to “još jedan primjer lošeg vladanja aktualnog župana”.

Ubrzo nakon objave Zmajlović je policiji prijavio da je primio prijetnje.

“Goran Maričić je nazvao meni blisku osobu Nadicu Žužak iz Jastrebarskog, vrijeđao ju je zbog članka u Nacionalu. U istom razgovoru poručio je Nadici da meni prenese poruku da “prvi put kada ga sretnem, bit će sretan ako ga samo zašamaram – zatući ću ga!” napisao je Zmajlović u prijavi policiji i DORH-u.

Sličan sadržaj

Back to top button