Jaska i okolicaVijesti

Prvog vikenda u svibnju Sajam cvijeća i Obrtnički sajam Jastrebarsko

Manje je od tri tjedna do početka dviju manifestacija u našem gradu, sajma cvijeća “Cvjetna Jaska” i 1. Obrtničkog sajma Jastrebarsko, koji će se objedinjeno održati prvog svibanjskog vikenda, 4. i 5. narednog mjeseca u perivoju dvorca Erdödy.

Kako naš kraj ima puno proizvođača cvijeća kojima će se pridružiti i gostujući uzgajivači, ponuda proljetnih i ljetnih sadnica, kaktusa, ukrasnog bilja i trajnica ove će godine biti bogata i raznolika. “Cvjetna Jaska” će osim prodajnog imati i izložbeni karakter pa će zelene površine parka biti uljepšane kreativnim cvjetnim instalacijama koje pripremaju jaskanske cvjećarke koje podupiru manifestaciju koja slavi upravo njihovu djelatnost.

Grad će tog prvog tjedna u svibnju biti ukrašen i cvjetnim balerinama koje su zaštitni znak ovogodišnjeg jaskanskog sajma cvijeća, a povod tome je jubilarna 20. obljetnica uspješnog djelovanja Baletnog studija Jastrebarsko.

Sajam cvijeća organizira CZK Jastrebarsko uz pomoć Grada i Turističke zajednice, a manifestaciju će obogatiti i prigodne edukativne radionice te zabavna događanja na pozornici.

Svemu tome pridružuje se 1. Obrtnički sajam Jastrebarsko u organizaciji jaskanskog Udruženja obrtnika i gradske turističke zajednice. Svoje je sudjelovanje na sajmu već prijavilo nekoliko desetaka obrtnika, OPG-a i udruga, a prijave za obje manifestacije još uvijek se primaju i to do 19. travnja u Udruženju obrtnika, odnosno Turističkoj zajednici.

“Sajmom se želi obnoviti nekada vrlo bogatu obrtničku tradiciju u jaskanskom kraju te promovirati vještine i umijeća naših obrtnika, a sajam će ujedno biti i odlična prilika za poslovne kontakte i susrete domaćih i gostujućih obrtnika kao i promociju domaće radinosti stoga će UO Jastrebarskog svim sudionicima omogućiti besplatno izlaganje i sudjelovanje na sajmu.” – poručuju organizatori.

Povezane vijesti

Back to top button