Jaska i okolicaVijesti

Radovi na više lokacija u Jaski

Ovih dana u tijeku su radovi na više lokacija u Jastrebarskom. Dovršeno je asfaltiranje ulice Tome Mikloušića u centru grada, postavljene su klupe i koševi za smeće uz parkiralište kod ŠRC Centrala, a počela je izgradnja parkirališta u sklopu projekta obnove dvorca Erdödy kao i radovi uređenja južnog ulaza u Gradsko groblje Jastrebarsko.

asfaltiranje ulice Tome Mikloušića

 

asfaltiranje ulice Tome Mikloušića

Iz Gradske uprave izvijestili su kako prostor parkirališta na Centrali koji je ujedno i ulaz na nogometni stadion Marijan Bradvić – Mara, svakodnevno koristi veliki broj naših sugrađana pa se nametnula potreba i za njegovim uređenjem.

 

Stoga su djelatnici gradske tvrtke Ceste Jastrebarsko hortikulturno uredili prostor parkirališta uz ŠRC Centrala u Jastrebarskom, a uz Aleju lipa i šetnicu, na inicijativu Pčelarske udruge Lipa, postavljene su nove klupe te koševi za smeće. Potvrdio nam je to i predsjednik udruge Darko Vancaš:

 

Počeli radovi na izgradnji parkirališta u sklopu projekta obnove dvorca Erdödy

U sklopu projekta obnove dvorca Erdödy započeli su radovi na izgradnji parkirališta uz sam park Erdödy, a izgradnjom će se posjetiteljima dvorca i Perivoja osigurati adekvatna pristupna infrastruktura. Ovom investicijom bit će uređeno više od 5.575 m² površine na kojoj će biti izgrađeno 95 parkirnih mjesta za automobile, od čega 5 mjesta za vozila osoba sa smanjenim tjelesnim sposobnostima te 3 mjesta za autobuse.

“Perivoj iz dana u dan posjećuje sve veći broj, kako naših sugrađana tako i turista. Izgradnjom parkirališta osigurat će se adekvatan pristup samom Perivoju i dvorcu, ali ujedno i povećati sigurnost svih posjetitelja našeg parka, građana koji ovdje žive, ali i djece i profesora Glazbene škole koja se nalazi u blizini. Radovima na izgradnji parkirališta službeno kreću i radovi na projektu obnove našega dvorca. Sretan sam i ponosan jer vidim da  je vrijedio sav trud kojeg posljednjih desetak godina ulažemo u projekt obnove dvorca. Veselim se danu kada će dvorac zasjati u novom starom ruhu na ponos svih nas Jaskanaca”, poručio je gradonačelnik Zvonimir Novosel.

Iz Grada Jastrebarsko na svojim web stranicama podsjećaju da su nakon više od desetljeća upornog zalaganja s ciljem obnove i očuvanja ovog vrijednog povijesnog resursa od izuzetne važnosti za ostvarivanje brojnih kulturnih, društvenih i ekonomskih koristi cijelog jaskanskog kraja, iz Europskog fonda za regionalni razvoj Gradu Jastrebarskom odobrena bespovratna sredstva u iznosu od 49.503.626,59 kuna za projekt „Obnova i revitalizacija dvorca Erdödy u Jastrebarskom“. Ugovor o dodjeli istih sklopljen je 1. srpnja 2020. godine između Grada Jastrebarskog, Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije te Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije. U sklopu projekta, Grad Jastrebarsko i tvrtka Capital Ing d.o.o. u ožujku ove godine sklopili su Ugovor o pružanju usluga izrade projektne dokumentacije za obnovu dvorca Erdödy u Jastrebarskom, a početkom travnja  krenuli su radovi na izgradnji pristupne infrastrukture odnosno parkirališta. Radovi na izgradnji parkirališta vrijedni su oko 1,4 milijuna kuna bez PDV-a, a planiraju se završiti u roku od 4 mjeseca.

Projekt „Obnova i revitalizacija dvorca Erdödy u Jastrebarskom“ prijavljen je na Poziv na dostavu projektnih prijedloga „Revitalizacija brownfield lokacija“ KK.06.2.2.06, Ministarstva regionalnog razvoja i fondova europske unije. Projekt se provodi u okviru Operativnog programa konkurentnosti i kohezija RH 14-20, Prioritetna os 6 Zaštita okoliša i održivost resursa, specifični cilj 6e2 Obnova brownfield lokacija (bivša vojna i/ili industrijska područja). Ukupna vrijednost projekta je 73.639.686,93 HRK, dok je iznos odobrenih sredstava iz EU fondova 49.503.626,59 HRK.

Uređuje se parking kod južnog ulaza u Gradsko groblje

Dodajmo još i da je u tijeku uređenje južnog ulaza u Gradsko groblje Jastrebarsko. S obzirom na povećanu potrebu za parkiranjem korisnika gradskog groblja, a posebice prilikom ukopa ili blagdana, ovim radovima uredit će se oko 400 m² platoa odnosno parkiralište za osobne automobile. Radove također izvode djelatnici Cesta Jastrebarsko.

 

Foto
Radio JaskaGrad Jastrebarsko

Sličan sadržaj

Back to top button