Jaska i okolicaVijesti

Radovi na izgradnji biciklističko-pješačkih staza na GG1

U tijeku su radovi u sklopu projekta Izgradnja i modernizacija biciklističko-pješačkih staza na jednoj od najprometnijih gradskih prometnica, vrijedni gotovo 14 milijuna kuna. Osim samih staza, uredit će se zelena infrastruktura i izgraditi odmorišta, a cilj ovog projekta je povećanje sigurnosti pješaka i biciklista, ali i daljnje ulaganje u modernu gradsku infrastrukturu.

Naime, nakon uređenja ovo će biti prva pametna ulica u Jastrebarskom u kojoj će biti postavljeni svjetlosni prometni znakovi, mjerači brzine kretanja vozila i druga prometna rješenja.

Grad Jastrebarsko među vodećim je gradovima po povlačenju sredstava EU fondova, a potporu je ostvario i za ovaj projekt. Točnije, ukupna vrijednost projekta je 13.834.637,27 kuna, od čega odobrena sredstava iz EU fondova iznose 7.674.798,14 kuna. Projekt je sufinancirala Europska unija iz Kohezijskog fonda, a njime je obuhvaćena izgradnja infrastrukture u dužini od 3,65 km na glavnoj gradskoj prometnici GG1 koja uključuje izgradnju i modernizaciju biciklističko-pješačkih staza, biciklističkih odmorišta, ali i radove elektroinstalacija te pripreme za DTK, uspostave led rasvjete, hortikulturno odnosno krajobrazno uređenje zelenih površina, kao i rotora na dionici GG1 jug te implementacije moderne prometne signalizacije. Sami radovi na izgradnji vrijedni su oko 11,7 milijuna kuna, a biti će završeni u roku od godine dana.

Sličan sadržaj

Back to top button