SportVijesti

Renovirani teniski tereni na Centrali ugostili rekreativni turnir

Protekloga vikenda na SRC Centrali je održan teniski turnir za rekreativce Otvoreno prvenstvo Jastrebarskog.

Drugog dana turnira, u nedjelju, na teniskim terenima je bio i naš novinar te kratko razgovarao s voditeljom natjecanja Dejanom Miljevićem.

Dejan Miljević i Davor Bradvić

 

 

U Jastrebarskom dva dana traje Otvoreno prvenstvo Jastrebarskog iz kalendara Hrvatske unije tenisača, turnir iz serije 500 koji evo prve godine ovdje organiziran, ali u prvoj godini smo organizacijom uspjeli odmah podići na kategoriju 1000 s obzirom na broj natjecatelja koji je došao sudjelovati na natjecanju.  Jučer je bilo zbilja vruće, da smo mogli mijenjati vremenske uvjete bilo bi bolje da je danas tako jer su jučer bili na programu cjelodnevni mečevi najvećoj vrućini ali i tenisači su navikli na takve uvjete.

Trenutno se odigravaju finalni, tj. završni mečevi po kategorijama. Dakle, dobili smo najbolje od ovih 50-tak natjecatelja koji su nam došli s područja gotovo cijele Hrvatske od Makarske preko Krka, Zagreba i Zagrebačke okolice pa sve do Nove Gradiške.

Na turniru su se rekreativci natjecali u više kategorija: gospoda do 35 godina starosti i 35 +, dame do 45
godina i 45 +, te dame parovi. O turniru i općenito tenisu u Jaski, našem je novinaru više rekao Davor Bradvić ispred Društva za sport i rekreaciju Jastrebarsko:

 

Pozdrav vama i vašim slušateljima. Govorim ispred Društva za sport i rekreaciju u Jastrebarskom koja ima koncesiju teniskih terena. Na Centrali napokon imamo malo druženja, malo igranja, sporta i zabave. Imamo jedan teniski turnir iz sistema HUT-a, Hrvatske udruge tenisača. Samo natjecanje je zamišljeno kao malo ozbiljniji rekreativni tenis kojeg klasificiramo u različitim kategorijama do 35 godina i onda dalje svakih deset godina tako da za svakoga ima nekakva kategorija i mečevi budu zanimljivi, malo realniji. Jedno jako lijepo natjecanje za ozbiljne rekreativce.

O nedavnim radovima na teniskim terenima Bradvić kaže:

Svi znamo što nam se dogodilo u našoj zemlji i cijelom svijetu s novonastalom situacijom koronavirusa. Mi smo probali iskoristiti vrijeme dok smo imali viška vremena, ozbiljno smo u cijeli kompleks zagrebali i krenuli s obnavljanjem, puno posla je napravljeno. Malo ljudi je radilo na tome i na koje sam iznimno ponosan. Naš novi sugrađanin Zlatko Hrkač se uključio u udrugu i pripomogao svemu i dao novi vjetar i stvarno smo napravili puno lijepih stvari. Kompletno su tereni obnovljeni, nove linije, nove mreže, nova zaštitna ograda, navodnjavanje na koje smo iznimno ponosni. Puno nam pojednostavljuje to prije natjecanja, treba zalijevati terene jako puno i to je nešto što nam je ubrzalo sistem i općenito sve je napravljeno za tenis za ljude koji koriste to za igru za druženje.

Bradvić u nastavku govori o ‘bijelom sportu’ u Jaski i poziva sve da dođu na teniske terene.

Iznimno smo ponosni što se na ovom turniru natječu i žene. Htjeli bismo da naše sugrađanke više igraju, to je neki sljedeći zadatak. Tehnički dio smo odradili što se tiče terena, sada ćemo probat potaknuti malo ljude, Jaskance i okolicu da se malo više počnu baviti, sada imaju mjesto gdje mogu doći gdje se mogu ugodno osjećati. Ne trebamo se sramiti, što se tiče samog centra prekrasno je tu i voljeli bismo više djece više rekreativaca da dođu ovdje. Svima su vrata otvorena, svi su dobrodošli, pa ovim putem i pozivam ljude, dođite, pitajte i informirajte se. Imamo dosta velikih planova što se tiče teniske škole. Tu smo zadnjih par godina svi skupa malo zaspali, ali ima puno prostora da sami nešto popravimo i da se malo sustavno počnemo više baviti time i vjerujemo da ima puno prostora za napredak.

Dakle, preduvjeti za igranje tenisa u našem gradu postoje, treba samo uzeti reket i krenuti put Centrale.

Sličan sadržaj

Back to top button