Jaska i okolicaVijesti

Gastro vikend u Jastrebarskom – riba, kotlovina i divljač fina | foto, audio

Uoči Dana vina koji će ove godine biti održani u novom terminu, od 10. do 13. listopada, prošlog vikenda u perivoju dvorca Erdödy održale su se tri, sada već tradicionalne, gastronomske manifestacije.

U popodnevnim satima petka održano je natjecanje u pripremi ribe – Dani vina & riba fina a u konkurenciji 7 ekipa najboljim fiš paprikašem proglašen je onaj kojeg je pripremila ekipa imena Riba FINA u sastavu Petar Novosel i Dražen Cestarić.

U subotu je na redu bilo natjecanje u pripremi kotlovine – Dani vina & kotlovina fina koje je okupilo čak 30 ekipa, a koje su se natjecale u dvije kategorije. U freestyle kategoriji, prvo mjesto osvojila ekipa Pajdaši, drugo ekipa Kotlovina girls, a treće mjesto Lovci. U vatrogasnoj kategoriji, ove su godine najbolji bili vatrogasci DVD-a Vukšin Šipak, drugo mjesto je pripalo DVD-u Donje Izmije, a treće članovima DVD-a Hrastje – Malunje.

U nedjelju, zadnjeg dana jaskanskog kulinarskog vikenda,  održano je i natjecanje u pripremi divljači – Dani vina & divljač fina. Na natjecanju lovaca u kuhanju lovačkog paprikaša, sudjelovalo je 8 lovačkih udruga. Pobjedu su odijeli članovi LD Srnjak Bratina, drugi su bili članovi LD Srnjak Volavje, a treći lovci iz LD Golub Sveta Jana. Najbolji paprikaš/gulaš po mišljenu žirija od 5 natjecateljskih ekipa u slobodnoj kategoriji, osvojila je ekipa Kroneri, drugo mjesto ekipa Kumovi, a treće Ceste Jastrebarsko.


Petak – Dani vina & riba fina

 


Subota – Dani vina & kotlovina fina

 


Nedjelja- Dani vina & divljač fina

 

Povezane vijesti

Back to top button