SportVijesti

Seniorke Svetojanskih mažoretkinja treću godinu zaredom prvakinje Hrvatske!

Klinčaselskim mažoretkinjama šest medalja

Nakon dvije sezone pune neizvjesnosti, Hrvatski Mažoret Savez ove je godine nastavio sa svojim aktivnostima pa je tako u Glini za vikend održano 24. Državno prvenstvo mažoretkinja na kojem je seniorski sastav djevojaka u odorama boje ciklame, dakle Svetojanskih mažoretkinja treći put zaredom osvojio titulu prvakinja Hrvatske te u Jasku donio zlato.

Nakon održanog Prvog i Višeg koraka gdje su se natjecale najmlađe članice, natjecanje je nastavljeno u formacijama, a rezultati su sljedeći: kadetski sastav Svetojanskih mažoretkinja koji čine djevojčice od kojih je većini ovo bilo prvo službeno natjecanje, osvojio je srebrnu medalju i titulu državnih viceprvakinja, a juniorski sastav koji zbog korone do posljednjeg trenutka nije znao hoće li dobiti šansu nastupiti, osvojio je brončanu medalju.

Klinčaselskim mažoretkinjama šest medalja

S ovogodišnjeg prvenstva, Klinčaselske mažoretkinje su se pak vratile sa šest medalja i u seniorskoj kategoriji palica postale prvakinje države, drugo mjesto osvojeno je u juniorskoj kategoriji palice, dok je treće mjesto osvojeno u kadetskoj kategoriji štap, što je ujedno i prva medalja u najmlađem natjecateljskom sastavu u sedamnaest godina postojanja kluba.

U neformacijama Klinčaselske mažoretkinje postigle su sljedeće rezultate: u seniorskoj solo kategoriji štap – Viktorija Tepeš osvojila je broncu, u kadetskoj solo kategoriji štap – Mia Lojen također brončanu medalju, dok su se u kadetskoj duo kategoriji štap – Lara Jemić i Nika Luketić okitile srebrnim odličjem.

Foto
Svetojanske & Klinčaselske mažoretkinje
Izvor
Svetojanske & Klinčaselske mažoretkinje

Povezane vijesti

Back to top button