Jaska i okolicaVijesti

U jaskanskom gradskom muzeju obnovljena vatrogasna spomen soba

Uoči glavne dvodnevne proslave velikog jubileja DVD-a Jastrebarsko, 130. godišnjice njegova osnutka i kontinuiranog rada koja će se održati ovog vikenda, sinoć je kao uvod u ta događanja, u jaskanskom gradskom muzeju otvorena, zapravo obnovljena vatrogasna spomen soba. Voditeljica muzeja Jelena Škrabe:

 

I još jedna zanimljiva crtica iz povijesti… Mnogi Jaskanci možda i ne znaju da je nakon tog velikog požara u Jastrebarskom prije 135 godina zapravo nastao velik prazan prostor u samom središtu grada koji danas poznajemo kao glavni gradski trg:

 

 

A sinoć je na otvorenju obnovljene spomen sobe jaskaskih vatrogasaca bio i predsjednik DVD-a Jastrebarsko Ivica Sikra:

 

Na pitanje našeg reportera o mogućosti ponovnog pokretanja i obnove puhačkog orkestra DVD-a Jastrebarsko, Sikra odgovara “nikad ne reci nikad”, ali i dodaje kako svoju svoju energiju i vrijeme moraju trošiti na operativne stvari.

Zamjenik gradonačelnika Domagoj Šlat jučer je prilikom otvorerenja vatrogasne spomen sobe u Gradskom muzeju, najavio i promjene koje će zahvatiti ovu ustanovu:

 

Razmatra se također i mogućnost preseljenja prostora vatrogasnog doma DVD-a Jastrebarsko na drugu, adekvatniju lokaciju:

 

Slična tema:

Back to top button