SportVijesti

U Jastrebarskom održan tradicionalni košarkaški turnir Memorijal Davor Popović

Jučer je u sportskoj dvorani Srednje škole u Jastrebarskom održan 28. tradicionalni košarkaški turnir “Jaska 2019.”, ujedno i 22. Memorijalni turnir Davor Popović, u sjećanje na jednog od najvećih talenata jaskanske košarke. O predznaku “memorijalni” – predsjednik košarkaškog kluba Jaska Karlo Radošević:

 


Sjećanja na prerano preminule uvijek su najsnažnija u njihovim obiteljima. Otac pokojnog Davora, Janko Popović:

 

Više o formatu ovogodišnjeg izdanja košarkaškog turnira – predsjednik kluba Karlo Radošević:

 

 

Odigrane su, dakle, 4 utakmice u kojima rezultat nije bio u prvom planu. Od dječaka do 12 godina bolji su bili vršnjaci Velgora (72:57), od pretkadeta vršnjaci Ivanića (54:51), kadeti Jaske su pobijedili igrače Krapine (58:51), dok su u revijalnoj utakmici od Jaskinih juniora bolje bile igračice košarkaškog kluba Zagreb (65:60).

Održana su i natjecanja u tricama te slobodnim bacanjima. Najbolji s linije slobodnih bacanja bio je Mihael Badanjak, a u tricama je treću godinu zaredom pobijedio Robin Vuković, obojica igrači košarkaškog kluba Jaska. Po prvi put uručena je i nagrada “Fair play – David Dimnjaković” u spomen na prerano preminulog mladog košarkaša Jaske, a pripala je mladom Jaskancu, ujedno i Davidovom prijatelju, Marku Turkalju.

Generalna situacija u košarkaškom klubu Jaska, organizatoru tradicionalnog turnira, danas je vrlo dobra, potvrđuje to i Karlo Radošević:

 

 

Našem novinaru Zdenku Vukoviću, Radošević najavljuje i dio planova kluba o skorašnjoj okrugloj obljetnici:

 

FOTO
Radio JaskaGrad Jastrebarsko
Pretraži po oznakama

Slična tema:

Back to top button
Close