192/193 infoVijesti

U požaru u Dvorancima izgorjela kuća osmeročlane obitelji, prikuplja se pomoć

Drvena kuća u Dvorancima u potpunosti je izgorjela u požaru koji je izbio u četvrtak oko 17:40 h. Požar kuće u vlasništvu 48-godišnjaka izbio je iz zasad neutvrđenih razloga pa slijedi očevid, a ugasili su ga vatrogasci DVD-a Pisarovina i Donja Kupčina, ozlijeđenih osoba nije bilo, ali je nastala velika materijalna šteta.

Naime, radi se o kući osmeročlane obitelji o čemu je na svojoj web stranici izvijestila Općina Pisarovina koja je u suradnji s tamošnjom Udrugom Sv. Martin već pokrenula humanitarnu akciju pomoći ovoj brojnoj obitelji koja je sada ostala bez svog doma i krova nad glavom pa apelira na svoje sumještane, ali i sve ostale ljude dobre volje da se uključe svojim donacijama hrane, odjeće, obuće, školskog pribora i higijenskih potrepština.

Stvari se mogu donijeti u prostorije udruge “Sv. Martin Pisarovina” u “Staru školu”, na adresi I. G. Kovačića 2, tijekom sljedećeg tjedna svakodnevno od 8 do 16 sati. Dob djece je od 7 (djevojčica) do 15 i više godina. Brojevi muške obuće koji su potrebni su 38-40 i 43-44, a ženske 30, 38-41 te 43-44. Prikuplja se i građevinski materijal koji se dostavlja na adresu stradale obitelji, Dvoranci 19, a bit će otvoren i žiro račun za prikupljanje financijskih sredstava o čemu će javnost uskoro biti obaviještena.

Foto
DVD Pisarovina

Sličan sadržaj

Back to top button