SportVijesti

Uređuju se teniski tereni na Centrali

Iako su zaustavljena i odgođena sva sportska i rekreativna događanja, aktivnosti na teniskim terenima SRC Centrala s lijepim vremenom krenule su u punom zamahu. Naime, prisilnu pauzu članovi Društva za sport i rekreaciju Jaska uz pomoć ljubitelja ‘bijelog sporta’ iskoristili su za veliku obnovu i dodatno uređenje teniskih terena.

Davor Bradvić, predsjednik udruge koja trenutno vodi i koristi navedene terene sukladno potpisanim Ugovorom s jaskanskom Sportskom zajednicom o davanju javnih sportskih građevina na privremeno korištenje, kaže da će osim dodatnog uređenja, uskoro unaprijediti i neke sustave koji će ubrzati i olakšati održavanje terena, ali i omogućiti jednostavnost njihove rezervacije i korištenja.

Najveći dio ulaganja, osim na kompletnog uređenja teniskih terena, linija i mreža, odnosi se na obnovu terase, adaptaciju rasvjetnih stupova i novog sustava navodnjavanja terena čime će se olakšati i racionalizirati zalijevanje terena prilikom njihovog održavanja i pripreme za aktivnosti, a u suradnji s nogometnim klubom Jaska u pripremi je i izgradnja novog montažnog spremišta za alat.

Tereni će se moći rezervirati online

Uskoro će biti pokrenuta i web stranica te online rezervacije terena, što će pojednostavniti način prijave termina za odigravanje mečeva. U Društvu za sport i rekreaciju Jaska nadaju se da će na ovaj način privući nove korisnike, što je i bio jedan od ciljeva kad su krenuli s radovima. Postoje i druge ideje koje su zbog trenutne situacije odgođene i koje čekaju sretnije vrijeme za realizaciju.

Iz Društva zahvaljuju svim članovima i rekreativcima na vremenu koje odvajaju za uređenje, a posebno Zlatku Hrkaću, našem sugrađaninu rodom iz susjedne općine Klinča Sela, koji je kao redoviti korisnik terena na Centrali i veliki zaljubljenik u tenis,  ponudio svesrdnu pomoć oko uređenja. Hrkać je inače jedan je od vlasnika IT tvrke i tvoraca poznate sportske aplikacija SofaScore koju koristi više od 20 milijuna sportskih fanova.

Iz DZSIR-a Jaska poručuju da će javnost na vrijeme bit obaviještena o završetku radova i početku nove teniske sezone, koju zasigurno s nestrpljenjem očekuju brojni rekreativci.

Dodojmo kako istraživanja ukazuju da je tenis jedan od sportova s nultom mogućnošću zaraze koronavirusom što može bit samo još jedan dodatni motiv da ga počnete igrati.

Sličan sadržaj

Back to top button