Jaska i okolicaVijesti

Večeras svečano otvorenje izložbe petero mladih jaskanskih umjetnika

Večeras u 19 sati svečano će se otvoriti skupna izložba petero mladih jaskanskih umjetnika koji studiraju na Likovnoj Akademiji u Zagrebu. Jedinstvena je to prilika da se na jednom mjestu upozna ove mlade ljude koji predstavljaju naš budući kulturni kapital, te pozivamo naše sugrađane da podrže lokalnu umjetničku scenu i posjete ovu raznovrsnu izložbu – poručila je voditeljica Gradskog muzeja i galerije u Jastrebarskom, Jelena Škrabe te predstavila tih petero naših mladih i talentiranih sugrađana:

 

Dugo planirana izložba najavljena je još proljetos oslikavanjem velikih pisanica uoči blagdana Uskrsa u suradnji s Turističkom zajednicom Grada Jastrebarskog, kada su se ovi mladi umjetnici svaki na svoj način i svojom pisanicom u javnom gradskom prostoru predstavili sugrađanima i široj publici. Ovog puta se predstavljaju na intimniji način u jaskanskom Muzeju, na zajedničkoj izložbi koja će prikazati njihov dosadašnji stvaralački rad.

Na otvorenju se očekuju i gosti iznenađenja u dvorištu Muzeja gdje je planirano druženje uz glazbu. Izložba će trajati do 9. studenoga, a ulaz u Galeriju i posjet izložbi je slobodan. Pokrovitelji su Grad Jastrebarsko i Zagrebačka županija.

Dodajmo ovome da tijekom Mjeseca hrvatskog turizma, do 31. listopada, Gradski muzej Jastrebarsko daje popust na cijene ulaznica, koje će za vrijeme trajanja te akcije biti 50% jeftinije. Redovna cijena za učenike, studente i umirovljenike je 5 kn, što znači da će nova akcijska cijena za njih sada biti 0 kn odnosno imat će besplatan ulaz. Redovna cijena za odrasle s 10 kn u listopadu pada na 5, a stručno vođenje uz najavu umjesto 50 uz akcijski popust je 25 kn. Gradski muzej Jastrebarsko je otvoren za javnost svakog radnog dana od 10 do 18 h, te svaku prvu i treću subotu u mjesecu od 10 do 14 h.

Sličan sadržaj

Back to top button