Jaska i okolicaVijesti

U Zagrebu otvorena izložba “Žumberak u riječi, slici i pjesmi”

Izložba fotografija “Žumberak u riječi, slici i pjesmi” otvorena je od prošlog tjedna u zagrebačkoj klnjižnici Medvešćak.

Upoznajući bogatu graditeljsku baštinu, tradicijsku i sakralnu arhitekturu, ostatke starih gradova i škola iz doba Marije Terezije, sedam godina je trajalo prikupljanje amaterske fotografske građe, koju su sada organizatori iz Turističke udruge Žumberak – približili Zagrebu i njegovim stanovnicima, od kojih su mnogi žumberačkoga podrijetla.

Ovogodišnja izložba, osim graditeljske baštine, prikazuje dio bogate flore i faune iz Parka prirode, a većinu fotografija snimila je Jasna Radić, članica Matice hrvatske – odjel arheologije i etnologije, koja je djetinjstvo i mladost provela u Samoboru i koja je i sama podrijetlom Žumberčanka. Ostali autori fotografija su Milan Duniskvarić, Irena Kralj, Ivan Vlašić, Niko Goleš i mnogi drugi prijatelji Žumberka.

Izložba Turističke udruge Žumberak – “Žumberak u riječi, slici i pjesmi”, biti će u zagrebačkoj knjižnici Medvešćak otvorena još tri tjedna, a na jesen, kako doznajemo, stiže i u Jastrebarsko.

Povezane vijesti

Back to top button