Jaska i okolicaVijesti

Velimir Mirt o aktivnostima Dijabetičkog društva u studenom | audio

Dijabetičko društvo Jastrebarsko nizom aktivnosti obilježava Svjetski dana šećerne bolesti. Tako su organizirana besplatna mjrerenja šećera u krvi, tlaka i tjelesne težine za sve zainteresirane građane na raznim lokacijama širom našeg kraja, a na jučerašnji, sam Svjetski dan šećerne bolesti, zgrada gradskog poglavarstva tradicionalno je osvijetljena plavom bojom, simbolom oboljelih od dijabetesa.

U nedjelju 17. studenoga poslijepodne od 14 do 15 h u perivoju Erdödy održat će se preventino – rekreativna manifestacija ‘Slatki plavi krug oko dvorca’  u kojoj će sudjelovati članovi DDJ odjeveni u plave majice u jednosatnoj kružnoj šetnji oko jezera u parku kojoj se mogu pridružiti i svi ostali zainteresirani građani. Svima njima bit će izmjereni tlak i šećer te napravljen EKG prije i nakon te fizičke aktivnosti. Potom će biti snimljena i milenijska fotografija svih sudionika uz okrijepu i prigodno druženje.

Kao završetak aktivnosti u povodu obilježavanja Svjetskog dana šećerne bolesti, Dijabetičko društvo Jastrebarsko najavljuje edukativno predavanje na temu dijabetička polineuropatija koje će u petak, 29. studenoga održati dr. Vesna Đermanoić Dobrota, spec. neur. sa Sveučilišne klinike za dijabetes Vuk Vrhovac. Ulaz na predavanje je slobodan, a bit će održano u Centru za kulturu Jastrebarsko s početkom u 18 h. Toga dana se ujedno obilježava i 13. godišnjica osnutka jaskanskog dijabetičkog društva pa će biti odžana i prigodna svečana sjednica skupštine ove udruge.

Napomena: emisija je snimana prije određenih organizacijskih izmjena koje su u međuvremenu nastupile

Pretraži po oznakama

Slična tema:

Back to top button
Close