SportVijesti

Zadnjeg vikenda u mjesecu HPD Jastrebarsko organizira Jaskanski planinarski put

Posljednjeg svibanjskog vikenda Hrvatsko planinarsko društvo Jastrebarsko organizira Jaskanski planinarski put.

Riječ je o tradicionalnom dvodnevnom izletu, u subotu 30. i nedjelju 31. svibnja, koji će ove godine zbog korona epidemije biti malo drugačiji od uobičajenog. Naime, jaskanski planinari kažu da prijevozna sredstva za zajednička putovanja poput autobusa ne pružaju povoljne epidemiološke uvjete za organizaciju većih društvenih izleta, pa zbog toga izlet organiziraju za manju skupinu bliskih osoba, uz korištenje osobnih i kombi vozila.

Kako noćenje u planinarskom domu Žitnica nije moguće, svi se sudionici nakon prvog dana planinarenja, vraćaju kućama i drugi dan ponovno kreću s Centrale.

Zbog organizacije prijevoza za izlet je obavezna prijava, koje se primaju zaključno do četvrtka 28. svibnja kod organizatora ili mailom na hpd.jastrebarsko@gmail.com

Ovome dodajmo kako je predsjednik HPD-a Jastrebarsko Jadranko Šeper nedavno bio gost u našem eteru govoreći o temi planinarenja u koroni, odnosno povodom ponovnog otvorenja planinarskog doma Žitnica na Japetiću koji je posjetiteljima svoja vrata otvorio prošlog tjedna.

 

 

Dom radi od petka poslijepodne do nedjelje navečer te blagdanima, prenoćiti se u njemu do daljnjega neće moći, a rad kuhinje je prilagođen novim korona-uvjetima.

 

 

U proteklim tjednima dok dom nije radio ljudi su ipak dolazili na Japetić, no iza njih su ostajali ružni prizori hrpa smeća koje su ostavljali za sobom pa Jadranko Šeper upozorava i apelira da to ne čine:

 

 

Što se pak tiče drugih aktivnosti HPD-a Jastrebarsko, većina organiziranih izleta je dakako morala biti otkazana, no predsjednik jaskanskih planinara Jadranko Šeper ipak je najavio je neka događanja koja su predviđene za kraj ovog mjeseca i početak sljedećeg, a u planu je za sad ostao samo Triglav i to u srpnju.

 

 

Dakle, prije spomenutog dvodnevnog izleta, ovu nedjelju 24. svibnja organizira se radna akcija uređenja jaskanskog planinarskog puta na dionici od Okića do Poljanica. Akcija uključuje čišćenje i markiranje planinarske staze preko grebena Plešivice te brušenje i bojanje piramide na vrhu Plešivice.

FOTO
HPD Jastrebarsko

Slična tema:

Back to top button