Jaska i okolica
U trendu

Župa sv. Nikole Biskupa u Jastrebarskom dobiva novog župnog vikara

Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić (foto: zg-nadbiskupija.hr)

Među više od 90 imenovanja, razrješenja i premještaja u Zagrebačkoj nadbiskupiji, koja su nakon odluke kardinala Josipa Bozanića jučer i službeno objavljena, nekoliko ih se odnosi i na jaskansku i susjedne župe.

Tako župa sv. Nikole Biskupa u Jastrebarskom dobiva novog župnog vikara. Biti će to Petar Galeković koji u našu župu dolazi sa službe kapelana u Dugom Selu i Sesvetskom Kraljevcu. Novom jaskanskom kapelanu, Petru Galekoviću, ujedno je povjerena i pastoralna skrb za liturgijska slavlja u kapeli Sv. Urbana u Gornjoj Reki.

Petar Galeković
Nisam nikada razmišljao o svećeništvu kao o svome životnome putu, dok nisam bio u Međugorju 2007. i tamo osjetio poziv. Put do svećeništva, mogli bismo slikovito reći, od tada je išao kao EKG nalaz: malo gore, malo dolje. Poziv je nešto snažno i od Boga, dok je čovjekov odaziv redovito slab i klimav. Tako je išao i moj odaziv. Kroz borbu, kroz kušnje. Bio sam dvije godine u benediktinskome samostanu pa sam radio u inozemstvu i tek onda sam došao na bogosloviju.
Petar GALEKOVIĆ (35)
Rodna župa: Župa sv. Josipa, Trešnjevka u Zagrebu
Opis u tri riječi: jednostavan, realan, direktan
Mladomisničko geslo: Od toga časa uzme je učenik k sebi. Iv 19,27
Datum mlade mise: 21. lipnja
Mentori i uzori: Blažena Djevica Marija
Kao svećenik najviše se radujem… nadi da će Bog zaista dovršiti svoje djelo. Ono što i molim svakog dana je da  budem svet i sretan svećenik.
Najdraža pobožnost ili svetac: Krunica Blažene Djevice Marije
Hobi i aktivnosti: streljaštvo i boks
Poruka: Mir i dobro.

 

Dosadašnji jaskanski župni vikar, Matej Petrić, imenovan je upraviteljem Župe sv. Stjepana Prvomučenika u zagrebačkom Botincu.

Najnovijim odlukama kardinala Bozanića župnog vikara dobiva župa sv. Petra Apostola u Petrovini. Biti će to Majk Rušec, koji je do sada službovao u zagrebačkim Utrinama, a osim što je imenovan kapelanom u Petrovini, vlč. Rušec imenovan je upraviteljem Župe sv. Antuna Pustinjaka u Slavetiću.

Stoga je Josip Gonan, župnik u Župi sv. Ane u Svetoj Jani, razriješen službe župnika u Župi sv. Antuna Pustinjaka u Slavetiću. Ujedno je i Filip Marić, upravitelj Župe sv. Nikole Biskupa u Jastrebarskom, razriješen službe privremenog upravitelja Župe sv. Petra Apostola u Petrovini.

Nadalje, upravitelj župe Rođenja BDM u Svetoj Mariji pod Okićem postaje Siniša Hegedušić, koji je do sada bio župnik u Župi sv. Martina Biskupa u Svetom Martinu pod Okićem. Josip Vnučec, zbog zdravstvenih razloga razriješen je službe župnika u Župi Rođenja BDM u Svetoj Mariji pod Okićem, te je upućen na bolovanje, a Juraj Župančić je nakon višegodišnjeg bolovanja, uzevši u obzir kanonsku dob, umirovljen.

I još dodajmo da je Ivica Budinšćak, rodom iz Svete Jane, koji je ravnatelj Ustanove za uzdržavanje klera i drugih crkvenih službenika, uz to što je ravnatelj Doma u Malom Lošinju, imenovan i ravnateljem Doma “Vila Šalda” u Selcu. Riječ je o odmaralištu Zagrebačke nadbiskupije gdje svećenici provode godišnji odmor.

Sličan sadržaj

Back to top button