Jaska i okolicaVijesti

13 milijuna kn vrijedno ulaganje u unaprjeđenje jaskanskog poduzetništva

audio, foto

Uskoro počinju radovi na 13 milijuna kuna vrijednom ulaganju u unaprjeđenje jaskanskog poduzetništva. Riječ je o projektu izgradnje prometnica u Gospodarskoj zoni Jalševac, za kojega je Grad Jastrebarsko, 85% potrebnog novca osigurao iz Europske unije. Prošli utorak je održana početna konferencija ovoga EU-projekta, na kojoj je gradonačelnik Zvonimir Novosel istaknuo:

 

A europski fondovi, točnije Fond za regionalni razvoj, od ukupno potrebnih 12.970.144 kn, osigurao je bespovratni iznos od 11.024.622 kn, dok je Grad Jastrebarsko uložio vlastita sredstva u iznosu od milijun 945.521 kn. Predstavljaući ovaj projekt, službenog naziva “Izgradnja prometnica S3, S4 i T10 u Gospodarskoj zoni Jalševac”, pročelnik gradskog Upravnog odjela za gospodarstvo i društvene djelatnosti Zdravko Režek, na prošlotjednoj početnoj konferenciji je rekao:

 

Režek je govorio i o ciljevima, odnosno rezultatima ovoga EU projekta, koji će dati novi zamah daljnjem razvoju jaskanske Gospodarske zone:

 

Dolazak investitora je i krajnji cilj ovoga projekta jer se ulaganjem u poslovnu infrastrukturu privlače nove investicije i stvaraju prilike za otvaranje novih radnih mjesta – istaknuo je gradonačelnik Zvonimir Novosel te dodao da se izgradnja tri nove prometnice u Gospodarskoj zoni ubraja među 25 velikih projekata koje provodi Grad Jastrebarsko, a koji se sufinanciraju EU sredstvima.

 

15 realiziranih projekata ukupno je vrijedno 42,3 milijuna kuna, a 6, koji se trenutno provode “teški su” 6,2 milijun kuna.

 

U okviru Urbane aglomeracije Zagreb, naš grad trenutno provodi tri projekta:

 

Ovome je gradonačelnik, zaključno, dodao:

 

I na kraju, recimo da je EU projektom “Izgradnja prometnica S3, S4 i T10 u Gospodarskoj zoni Jalševac”, predviđena zgradnja 760 metara prometnica, sa svom potrebnom infrastrukturom, ukupne površine koridora od 15.076 m². Radovi bi trebali započeti u prvoj polovici listopada, a izvodit će ih tvrtka STRABAG iz Zagreba, koja je u postupku javne nabave dostavila ekonomski najpovoljniju ponudu. Ugovoreni rok za izvođenje radova, iznosi 180 kalendarskih dana.

Foto
Grad Jastrebarsko

Sličan sadržaj

Back to top button