Jaska i okolicaVijesti

Grad Jastrebarsko: “Najvećom investicijom u povijesti Jaske očuvat će se pitka voda”

“Izgradnja uređaja za pročišćavanje otpadnih voda napreduje prema planu!” – izvijestio je grad Jastrebarsko. Doznaje se, tako, da su građevinski radovi završeni na svim objektima, kao i radovi na zasebnom objektu odvodnoga kanala s ispustom u recipijent, te da se trenutno izvode radovi na infrastrukturi kojom se povezuju objekti postrojenja u funkcionalnu cjelinu.

Radove na izgradnji pročistača, vrijedne 43,7 milijuna kuna, izvodi zajednica ponuditelja odabrana na javnom natječaju koju čine tvrtke Riko i Hidroinženjering iz Ljubljane.

Dio je to projekta poboljšanja vodno-komunalne infrastrukture aglomeracije Jastrebarsko, u okviru kojeg su krajem prošle godine završeni radovi na izgradnji i rekonstrukciji mreže vodoopskrbe i odvodnje. Različiti radovi izvodili su se na području 15 naselja: Cvetkovića, Čabdina, Domagovića, Donje Reke, Donjeg Desinca, Drage Svetojanske, Gornje Reke, Gornjeg Desinca, Hrašća, Izimja, Jastrebarskog, Jurjevčana, Novaka Petrovinskih, Prhoća i Volavja. Radilo se na ukupno 18 gradilišta te je izgrađeno više od 40 kilometara kanala i kolektora, zajedno s crpnim stanicama, vodospremama, retencijskim bazenima i kišnim preljevima.

Nakon polaganja vodovodnih i kanalizacijskih cijevi, izvedeni su i radovi sanacije i asfaltiranja prometnica, pa je tako ukupno asfaltirano više od 32 kilometra prometnica, od čega je za oko 26 kilometara, novac osiguran iz proračuna Grada Jastrebarskog.

“Najveća investicija u povijesti naše Jaske omogućit će nam očuvanje zaliha kvalitetne i čiste pitke vode. Voda je već danas najveće prirodno bogatstvo, a na ovaj način sačuvati ćemo je za generacije koje dolaze. S ovom investicijom dugoročno će se povećati kvaliteta života u našem gradu i okolnim naseljima. Koristim priliku da građanima zahvalim na razumijevanju koje su pokazali tijekom izvođenja radova, osobito onima koji su živjeli i radili u zoni radova, te zajedno s nama strpljivo čekali njihov završetak, znajući što on znači za naš kraj.“ – poručio je gradonačelnik Zvonimir Novosel.

Sličan sadržaj

Back to top button