Jaska i okolicaVijesti

Novogodišnji koncert puhačkih orkestara | audio, foto

Nakon što su gotovo svi puhački orkestri, a imamo ih 6, održali božićno – novogodišnje koncerte u svojim mjestima, protekloga je petka u jaskanskoj kino dvorani upriličen i tradicionalni Novogodišnji koncert puhačkih orkestara, kojega već godinama organiziraju Vatrogasna zajednica grada Jastrebarskog i Zajednica kulturno umjetničkih udruga, čiji nam je predsjednik Ignac Smetko uoči koncerta rekao:

 

A prije druženja, predsjednik Gradske vatrogasne zajednice Željko Popović, podsjetio je kako je sve to počelo:

 

Rijetkost je u Hrvatskoj, a vjerojatno i šire, da u jednom malom gradu kao što je Jastrebarsko djeluje toliki broj puhačkih orkestara.

 

Novogodišnji koncert puhačkih orkestara, pokazao je da jaskanski kraj ne treba brinuti za budućnost, jer su svi orkestri pokazali iznimnu kvalitetu muziciranja. Prvi su se predstavili najmlađi iz Gornjeg Desinca, Plešivice,
Domagovića i Stankova, predvođeni profesorima Dragom i Mariom Fabijanićem te Goranom Jurkovićem. Nakon njih, publiku u dvorani oduševili su izvedbama poznatih skladbi i odrasli puhači iz Cvetkovića, Domagovića, Petrovine i Gornjeg Desinca. Njihovi su voditelji iskusni Dragutin Fabijanić te mladi dirigenati, profesori Mario i Krešimir Fabijanić, te Miroslav Poljančić.

Na kraju koncerta, svima je zahvalio predsjednik Vatrogasne zajednice Željko Popović, koji je zajedno s  apovjednikom Zajednice Vedranom Boričevičem uručio posebnu plaketu Petru Fabijaniću, koji je preko 40 godina bio voditelj nekoliko puhačkih orkestara i dao nemjerljiv doprinos razvoju limene glazbe u našem gradu.

Zadovoljstvo ovogodišnjim koncertom puhačkih orkestara, s nama je podijelio i predsjednik Zajednice kulturno umjetničkih udruga grada Jastrebarskog Ignac Smetko, koji je također istaknuo da su vatrogastvo i muziciranje neraskidivo povezani:

 

Zbog svega toga, i vatrogastvo i puhački orkestri imaju budućnost:

 

Koncert vatrogasnih puhačkih orkestara održan je pod pokroviteljstvom grada Jastrebarskog, čiji je zamjenik gradonačelnika Stipe Bučar nakon koncerta istaknuo da je vatrogastvo i te kako važan segment u našoj sredini.

 

Povezane vijesti

Back to top button