Jaska i okolicaVijesti

Barbara Baždarić – jaskanska profesorica i darovita pjesnikinja | audio

Naša sugrađanka Barbara Baždarić, profesorica u Srednjoj školi Jastrebarsko, u studiju Radio Jaske danas je predstavila svoju stranu koju možda neki i ne poznaju – a to je ljubav prema poeziji. Kako kaže, poeziju živi čitav svoj život, a u posljednje dvije godine objavila je dvije zbirke pjesama – “Grizem” i “Mislim da sam vidjela izvanzemaljca”. Dodajmo kako se zbirka “Grizem” može nabaviti u zagrebačkoj AGM knjižari, a “Mislim da sam vidjela izvanzemaljca” će se u prodaji naći nakon promocije.

Opširnije o pjesničkoj strani Barbare Baždarić saznala je Jasminka Erdelj u današnjem razgovoru.

 

BILJEŠKA O AUTORICI

Barbara Baždarić rođena je 1973. godine u Puli. Diplomirala je engleski i talijanski jezik i književnost na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Za vrijeme studija boravila je u Londonu gdje je pohađala tečajeve kreativnog pisanja. Trenutno radi kao profesor engleskog i talijanskog jezika u Srednjoj školi Jastrebarsko. 2014. godine je dobila nagradu za projekt “GESTA” koja je proglašena najboljim projektom u Hrvatskoj u kategoriji kreativni i inovativni edukacijski program na Danu kreativnosti i inovativnosti.

2017. g. objavljuje svoj pjesnički prvijenac “Grizem” u nakladničkoj kući “Biakova”, uz uredništvo zbirke književnika Tina Lemca. 2019. godine objavljuje svoju drugu zbirku pjesama pod imenom “Mislim da sam vidjela izvanzemaljca”. Ta zbirka bila je u sklopu programa izdavanja knjiga izdavačke kuće “Biakova” koje je financijski podržalo Ministarstvo kulture.

Jedna je od sudionica tribine Jutro poezije. Pjesme su joj objavljivane na portalima, te u književnom časopisu “Republika”. Neke od pjesama su prevedene na albanski jezik te objavljene u knjževnom časopisu “Doruntina”.

 

Pretraži po oznakama

Slična tema:

Back to top button
Close