Jaska i okolicaVijesti

Barbara Baždarić predstavila dvojezičnu zbirku pjesama “Pandorina kutija na rasprodaji”

U Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu održana je promocija dvojezične zbirke pjesama „Pandorina kutija na rasprodaji” engleskoga naslova Pandora’s Box on Sale, autorice i prevoditeljice Barbare Baždarić u izdanju američke nakladničke kuće Perlina Press iz Bostona, a knjiga je objavljena uz potporu Ministarstva kulture i medija.

Barbara Baždarić hrvatska je pjesnikinja, rođena 1973. godine u Puli. Diplomirala je engleski i talijanski jezik i književnost na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, radi kao profesorica engleskog i talijanskog jezika u Srednjoj školi Jastrebarsko, a u programu našeg radija uređuje i vodi emisiju o kulturi “Zarez mi je slaba točka”.

“Pandorina kutija na rasprodaji” njezina je treća zbirka poezije, a specifična je i po tome što ju je autorica sama prevela na engleski jezik. Na promociji je pjesme iz te zbirke kazivalo nekoliko pjesnika te dvije učenice jaskanske Srednje škole, Lorena Ivančić i Lana Maslak. Svima prisutnima glazbeni dio programa pripremili su Srđan Bulat, gitarist svjetskog glasa, kantautor i glazbenik Milko Kiš, poznat i kao klavijaturist grupe Hladno pivo te učenice Srednje škole Jastrebarsko Barbara Golub i Karla Fabijanić. Bio je to lijep, ali i značajan kulturni događaj s obzirom da, zbog dvojezičnosti zbirke, predstavlja i svojevrsnu promocija hrvatske književnosti ne samo u domovini već i u svijetu.

Sličan sadržaj

Back to top button