Jaska i okolicaVijesti

Božićni koncert DVD-a Gornji Desinec | foto

Još jedan uspješan tradicionalni, 26. po redu, Božićni koncert u prepunoj dvorani svog vatrogasnog doma organiziralo je Dobrovoljno vatrogasno društvo Gornji Desinec.

Božićni koncert otvorio je podmladak desinečkog puhačkog orkestra predvođen dirigentom, profesorom Goranom Jurkovićem te oduševio sve prisutne. Nakon njih nastupili su učenici područne škole Desinec koji su već drugu godinu za redom sudjeluju na ovom koncertu. Uslijedili su nastupi vokalno-instrumentalnog sastava mladih iz desinečke župe, zatim KUD-a Desinec, KUD-a “Lipa” iz Slavetića, puhački orkestar prijateljskog DVD-a Domagović sa svojim odličnim repertoarom te ponovo orkestar domaćina predvođen profesorima Miroslavom Poljančićem i Goranom Jurkovićem.

Recimo i da je Ove godine orkestar nagrađen srebrnom plaketom na Državnoj smotri orkestara u Novom Vinodolskom što dokazuje kako je u kratkom vremenskom periodu orkestar iznimno napredovao. Umirovljeni profesor Petar Fabijanić nije propustio vidjeti članove orkestra koje je glazbeno odgojio te je pohvalio profesore i njihov rad koji se itekako čuje.

Valja napomenuti kako je u nedjelju, 15. prosinca, bio organiziran i Advent u Desincu u organizaciju PŠ Desinec koji je bio humane naravi. Sav prihod s tog događaja bio je namijenjen obnovi dječjeg igrališta ispred škole pa su tako zapovjednik DVD-a Donji Desinec Daniel Kišan i predsjednik Vedran Boričević uručili voditeljici PŠ Desinec, Snježani Dugić, sav prihod kojeg su prikupili vatrogasci iz DVD-a Gornji i Donji Desinec.

Predsjednik Vedran Boričević na kraju koncerta je zahvalio svim sumještanima i prijateljima DVD-a na posjeti, te zaželio svima Sretan Božić i uspješnu Novu 2020. godinu

FOTO
DVD Gornji Desinec
Pretraži po oznakama

Slična tema:

Back to top button
Close