Jaska i okolicaVijesti

Hrvatska vatrogasna zajednica nagradila učenicu jaskanske osmoljetke za pjesmu “Vatrogasci”

Na Natječaju za likovni, literarni i foto uradak Hrvatske vatrogasne zajednice, Karla Kišan, članica DVD-a Gornji Desinec, osvojila je 3. mjesto u kategoriji literarnog natječaja učenika od V. do VIII. razreda osnovnih škola s pjesmom “Vatrogasci” i uz mentorstvo Snježane Dugić.

Karla je učenica je 5. razreda OŠ “Ljubo Babić“ i četiri je godine članica DVD-a Gornji Desinec, a zadnje dvije i članica pomlatka tamošnjeg puhačkog orkestra u kojem svira saksofon. Aktivna je i u pomlatku natjecateljskog odjeljenja te redovito sudjeluje na gradskim i županijskim natjecanjima, a ljubav prema vatrogastvu u njenoj je obitelji generacijama.

Karline aktivnosti u vatrogastvu prepoznala je njena učiteljica Snježana Dugić, koja ju je potaknula da piše o vatrogastvu kao humanom pozivu te je tako i nastala pjesma “Vatrogasc”  s kojom je Karla Kišan osvojila 3. mjesto na natječaju Hrvatske vatrogasne zajednice za ‘Najbolji likovni, literarni i foto rad’.

Natječaj, pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti i obrazovanja, bio je namijenjen predškolskom i školskom uzrastu, a prijavilo se 19 dječjih vrtića sa 156 radova i 90-tak škola iz sa 700-tinjak radova. Foto natječaj HVZ-a provodi se s ciljem popularizacije vatrogastva među mladima te podizanja svijesti zaštite od požara, a ovogodišnje uručenje poklona održano je u prostorijama Vatrogasne škole u Zagrebu.

Foto
Grad JastrebarskoHVZ

Povezane vijesti

Back to top button