Jaska i okolicaVijesti

Danas sjednica Gradskog vijeća s 44 točke među kojima i Proračun te novi paket mjera pomoći

Čak 44 točke dnevnog reda ima današnja sjednica Gradskog vijeća Grada Jastrebarskog zakazana za 18 sati.

Pred vijećnicima se nalazi Prijedlog novog gradskog proračuna za 2021. godinu, a prije toga i treći rebalans ovogodišnjeg proračuna. Uz novi proračun i rebalans postojećeg, vezano je više od 20 točaka dnevnog reda, pa će tako današnja, odnosno večerašnja sjednica, najvećim dijelom biti u znaku brojki, prihoda i rashoda gradske blagajne koja bi u idućoj godini trebala raspolagati s oko 90 milijuna kuna.

Osim o Prijedlogu novog i trećem rebalansu ovogodišnjeg proračuna te točkama vezanim uz proračunske programe, na dnevnom redu današnje sjednice Gradskog vijeća je i Izvješće o radu Glazbene škole Jastrebarsko te godišnje izvješće o poslovanju trgovačkog društva Vode Jastrebarsko za 2019. godinu.

Pred vijećnicima je, uz ostalo, i potvrda novog mandata ravnateljici Dječjeg vrtića Radost Jadranki Stojković za naredne četiri godine, program rada Savjeta mladih za iduću godinu te prijedlog Odluke o mjerama za ublažavanje posljedica izazvanih epidemijom bolesti COVID-19 uzrokovane koronavirusom na području Grada Jastrebarskog za 2021. godinu.

Gradonačelnik Novosel predložio novi paket mjera pomoći

Novim paketom mjera pomoći predlaže se, primjerice, oslobađanje od plaćanja komunalne naknade u prvoj polovici iduće godine za ugostiteljske djelatnosti i usluge smještaja i prehrane te djelatnosti prijevoza, caffe barove i obiteljska poljoprivredna gospodarstva i teretane.

Nadalje, predlaže se osloboditi od plaćanja naknade za korištenje javnih površina pravne i fizičke osobe temeljem ugovora o korištenju javnih površina i to za cijelu iduću godinu.

Nadalje, na sjednicu Gradskog vijeća Grada Jastrebarskog upućen je i prijedlog Odluke o lokalnim porezima koji, u cilju očuvanja radnih mjesta u ugostiteljskoj djelatnosti, više ne sadrži odredbe o porezu na potrošnju i porezu na korištenje javnih površina.

Sjednica Gradskog vijeća Grada Jastrebarskog zakazana je danas u 18 sati.

Sličan sadržaj

Back to top button