192/193 infoVijesti

Detalji požara kuće u Dolu kraj Krašića

U Dolu kraj Krašića u srijedu je gorjela kuća 90-godišnje žene, koja je prilikom požara zadobila tjelesne ozljede pa joj je liječnička pomoć pružena u Općoj bolnici Karlovac.

Požar su ugasili vatrogasci DVD-a Krašić i DVD-a Pribić, a ovaj nemili događaj, osim što je rezultirao ozljedama vlasnice kuće, prouzročio je i veliku materijalnu štetu.

Naknadno je Policijska uprava zagrebačka izvijestila o rezultatima obavljenog očevida. Naime, utvrđeno je da je požar najvjerojatnije izbio uslijed djelovanja plamena peći na kruta goriva, na platneni materijal. Visina materijalne štete za sada nije utvrđena.

O ovom događaju, opširnije su izvijestili i pribićki vatrogasci koji navode da su u svega 7 minuta nakon dojave o požaru izašli na intervenciju i iz kuće, koju je već poprilično zahvatio požar, spasili staricu. “Iako se u tom trenutku nije znalo u kojoj je prostoriji, vatrogasci DVD-a Pribić popeli su se ljestvama na predvorje kuće gdje su provalili vrata i u posljednjoj prostoriji pronašli staricu čije su čarape već bile zahvaćene vatrom. Uspijevaju je spustiti preko ljestve sastavljače na dvorište, gdje su već čekali djelatnici hitne medicinske službe.” – stoji u objavi DVD-a Pribić.

Tek nakon spašavanja 90-godišnjakinje krenulo se s gašenjem vatrene stihije, a u pomoć su stigli i vatrogasci iz susjednog DVD-a Krašić. Drvena konstrukcija u potpunosti je izgorjela, no u cijeloj priči najvažnije je da je spašen ljudski život.

Foto
DVD Pribić

Sličan sadržaj

Back to top button