Jaska i okolica

Druga pratilja Najuzornije seoske žene dolazi iz općine Žumberak

Među tri najuzornije seoske žene Zagrebačke županije ove se godine našla i uzorna seoska žena iz Općine Žumberak, koja se bavi seoskim turizmom.  Naime, u subotu su proglašene tri najuzornije žene, pa je tako Marina Dobošić iz Žabnice iz općine Farkaševac ove godine osvojila prvo mjesto, prvom pratiljom proglašena je Marijana Prevarek iz Vrhovca kod Vrbovca, a drugom pratiljom Snježana Klanfar iz Jurkova Sela iz općine Žumberak.

Foto: screenshot
Foto: screenshot

Njih tri će predstavljati Zagrebačku županiju na izboru najuzornije hrvatske seoske žene, 15. listopada u Graberju pored Kutjeva.

Obitelj najuzornije, Marine Dobošić, prije osam godina napustila je uzgoj krava i proizvodnju mlijeka te se okrenula proizvodnji bučinog ulja, brašna i namaza od bučinih koštica.

Marijana Preverek, prva pratilja, nositeljica je OPG-a koji se bavi proizvodnjom mlijeka. Na obiteljskoj farmi trenutno je šezdesetak muznih krava te još toliko junica i ženske teladi.

Druga pratilja, Snježana Klanfar, sa suprugom se bavi ruralnim turizmom. U objektu kojega vodi šest je ležajeva. Sve ubrane plodove sa gospodarstva preradi, te plasira kroz agroturizam. Predsjednica je Udruge za održivi razvoj Žumberka.

“Prije 16 godina preselili smo se suprug i ja s djecom iz Zagreba u Žumberak. Na Našem OPG-u bavimo se agroturizmom i poljoprivredom. Naše domaćinstvo zahtjeva puno truda i rada.”- istaknula je Snježana Klanfar.

U konkurenciji za najuzorniju sesosku ženu Zagrebačke županije također su bile: Jadranka Ribarić iz Belčića – grad Jastrebarsko, Marija Jantoljak iz Žunca – grad Vrbovec, Ankica Trcak iz Polonja – grad Sveti Ivan Zelina i Ana Zeba iz Križevčeca – također grad Sveti Ivan Zelina.

Povezane vijesti

Back to top button