Jaska i okolicaVijesti

Grad Jastrebarsko stipendira ukupno 44 učenika i studenta sa svog područja

U ovoj školskoj, odnosno akademskoj godini, Grad Jastrebarsko stipendira ukupno 44 učenika i studenta sa svog područja. Ugovori stipendistima proteklih su se godina uručivali za svečane sjednice Gradskog vijeća povodom Dana grada, no ove godine zbog epidemioloških okolnosti nije bilo ni proslave ni svečane dodjele ugovora novim i dosadašnjim gradskim stipendistima pa je gradonačelnik sa svojim zamjenicima upriličio prijem, na kojem nisu bili svi, nego samo predstavnici učenika i studenata koji primaju stipendije, njih 6-ero.

Ove godine sve je drugačije pa i prijem, rekao je na početku gradonačelnik Zvonimir Novosel.

 

Grad Jastrebarsko u svom proračunu za stipendije osigurava 400 tisuća kuna, a do sada je za tu namjenu u proteklih 18 godina izdvojeno više od 4 milijuna.

 

Učeničke i studentske stipendije ove se godine dodjeljuju u dvije kategorije i to prema kriteriju izvrsnosti i prema socijalnom kriteriju. Od 10 novih studentskih stipendija, 4 stipendije su dodijeljene prema kriteriju izvrsnosti, a 6 prema socijalnom kriteriju. Od 13 novih stipendija za učenike, 5 je dodijeljeno prema kriteriju izvrsnosti, a 8 prema socijalnom kriteriju. Također, 9 učenika i 12 studenata nastavljaju stipendiranje.

Predstavnici svake kategorije gradskih stipendista, koji su bili na nedavnom prijemu u gradskoj vijećnici, zahvalili su na financijskoj potpori koju im u školovanju osigurava Grad Jastrebarsko, a osim studenata (stipendista), za prijema su se ukratko predstavili i srednjoškolski stipendisti.

 

Dodajmo još da Grad Jastrebarsko stipendira i 2 studenta iz grada Vukovara.

Foto
Grad Jastrebarsko

Povezane vijesti

Back to top button