Jaska i okolicaVijesti

Gradsko kazalište Jastrebarsko dodijelit će tri učeničke stipendije

Zahvaljujući rezultatima 5. izdanja festivala “Život i smijeh” Gradsko kazalište Jastrebarsko raspisalo je danas još jedan u nizu natječaja za dodjelu stipendije za učenike slabijega socijalnog statusa. Za školsku 2018./2019. godinu jaskansko kazalište dodijelit će ukupno 3 učeničke stipendije koje su osigurane iznimnim odazivom publike na program festivala, podrškom pokrovitelja i sponzora, ali i velikim srcem stand up komičara Ivana Šarića.

​Naime, osim što se kazalište u korist novih stipendija odreklo cjelokupnog festivalskog prihoda i što je Šarić na ovogodišnjem festivalu nastupao besplatno, jedan od najboljih stand up komičara naših prostora dodatno je vlastitim sredstvima odlučio financirati i još jednu učeničku stipendiju.

“​U samo pet godina festival smo postavili na zdrave temelje i paralelno ostvarili niz uspjeha. Postali smo prepoznatljivi na nacionalnoj pa i široj regionalnoj razini. Bogat i atraktivan program namijenjen svim generacijama proteklih smo godina realizirali na čak 10 različitih lokacija u našem gradu, a kroz festival smo u Jasku doveli ukupno 25 predstava te 44 izvođača, odnosno amaterska i profesionalna kazališta u čijim je izvedbama uživalo više od 4000 gledatelja, koji su najzaslužniji što je osigurano preko 33 000 kuna u kazališni fond za stipendiranje učenika slabijeg socijalnog statusa. Sve to nastavljamo i za ovu školsku godinu” – ​izjavio je povodom otvaranja natječaja Velimir Kokot, predsjednik Gradskog kazališta Jastrebarsko.

Na ovogodišnji se natječaj za dodjelu stipendije mogu prijaviti gimnazijalci i učenici koji se školuju u strukovnom obrazovnom sektoru ekonomija, trgovina i poslovna administracija, za zanimanje ekonomist i prodavač, u Srednjoj školi Jastrebarsko.

Stipendija iznosi 500 kuna mjesečno i bit će isplaćivana za 10 mjeseci tekuće školske godine. Natječaj o raspisivanju stipendije ostaje otvoren narednih 15 dana te će potom biti objavljeni rezultati, odnosno javnosti biti predstavljeni novi stipendisti GKJ.

dokumenti:

GKJ – Natječaj 2018.

GKJ – Odluka 2014.

Komentari:

IZVOR
Gradsko kazalište Jastrebarsko
Oznake

Slične teme:

Close