Jaska i okolicaVijesti

Jaska Uskrs dočekuje s unikatno oslikanim velikim uskrsnim jajima

foto, audio

Na pet lokacija u našem gradu postavljene su velike uskrsne pisanice koje su protekle subote oslikavali naši mladi sugrađani, studenti Akademije likovnih umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu. Jaska, tako, po prvi puta Uskrs dočekuje s unikatno oslikanim velikim uskrsnim jajima čiji su autori mladi umjetnici s područja našega grada: Karla Ban, Luka Domladovac, Lea Ješovnik, Dorian Horvatić i Adela Mesić.

S njima se, u subotu za vrijeme dok su oslikavali pisanice, družio naš novinar Zdenko Vuković Cena i svi redom rekli su mu da im je veliko zadovoljstvo raditi na tom projektu.

 

Karla Ban, Kružni tok na obilaznici

 

Luka Domladovac, Kružni tok Trešnjevka

 

Oslikana velika pisanica Karle Ban nalazi se na kružnom toku na obilaznici, a ona Luke Domladovca na kružnom toku Trešnjevka:

 

Lea Ješovnik, uz smještajni objekt Hotel Princess

 

Velika uskrsna pisanica koju je oslikavala Lea Ješovnik nalazi se uz hotel Princess:

 

Lea je, kako reče, na početku studija likovne umjetnosti, a Adela Mesić, čija je pisanica izložena u perivoju dvorca Erdödy, pri kraju je studiranja na Akademiji likovnih umjetnosti.

 

Adela Mesić, perivoj dvorca Erdődy

 

Svako oslikano jaje ima, dakle, neku drugu temu, a kako izgleda umjetnička pisanica čiji je autor Dorian Horvatić, može se vidjeti na Strossmayerovom trgu.

 

Dorian Horvatić, Strossmayerov trg

 

Naši kreativni studenti pisanice su oslikavali pod mentorstvom profesorice Ivane Strmečki Vučina, koja je i inicirala ovo preduskrsno događanje s mladim umjetnicima našeg grada:

 

A mladi umjetnici pisanice su oslikavali u organizaciji gradske Turističke zajednice, koja je u suradnji s Gradom, i na taj način željela unijeti malo vedrine i blagdanskog ugođaja, te povodom Uskrsa, oplemeniti i uljepšati javne prostore našega Grada. Petra Masnec iz Turističke zajednice rekla je da su mladi umjetnici prošle subote pisanice trebali oslikavati na otvorenom, no vremenski uvjeti to su onemogućili pa su Karla, Luka, Lea, Dorian i Adela, velika jaja oslikavali u prostoru žitnice:

 

Umjetničke pisanice postavljene na pet lokacija ujedno predstavljaju i izložbu na otvorenom koja se može razgledati do 14. travnja.

Sličan sadržaj

Back to top button