Jaska i okolica

Jaskanska bukva u Vukovaru | AUDIO

Izaslanstvo Grada Jastrebarskog predvođeno gradonačelnikom Zvonimirom Novoselom boravilo je jučer u Vukovaru kako bi sudjelovali u prijateljskoj akciji sadnje višestoljetne centralne bukve iz Perivoja dvorca Erdödy, sadnicu koje su gradonačelnici dvaju gradova zasadili kod Vodotornja, simbola hrvatske slobode i zajedništva.

U njihovoj pratnji bile su i dvije studentice iz Vukovara, stipendistice Grada Jastrebarskog. Naime, Grad Jastrebarsko od 2012. g. stipendira i vukovarske studente, pa su aktualne stipendistice, Ines Krešić i Barbara Mihaljević, dočekale gradonačelnika Novosela u Vukovaru. Barbara Mihaljević, strudentica 4. godine učiteljskog fakulteta u Zagrebu tom je prilikom rekla:

 

Ines Krešić, studentica je 1. godine sociologije:

 

Tako je ovo stablo, simbol života, razvoja i ukorijenjenosti povezalo ljude i gradove, a vukovarski gradonačelnik Ivan Penava, zahvaljujući svom kolegi Zvonimiru Novoselu i čitavoj jaskanskoj gradskoj upravi, tim je povodom rekao:

 

Gradonačelnik Jastrebarskog Zvonimir Novosel iz Vukovara je pak poručio:

 

Kako bi ova prijateljska i vrijedna ideja zauvijek ostala upamćena i zabilježena, Grad Jastrebarsko dao je izraditi i kamenu ploču s prigodnim tekstom koji će svim budućim generacijama u Vukovaru pričati priču i biti trajan podsjetnik o povezanosti dvaju prijateljskih gradova.

v_15105

 

Sličan sadržaj

Back to top button