SportVijesti

Jaskanska osnovna škola na finalu Erste plave lige | Lukasu Magđinskom zlato i srebro

U utorak je u Zagrebu održano finalno atletsko natjecanje Erste plava liga, a na natjecanju su nastupili najuspješniji mladi atletičari od četvrtih do sedmih razreda osnovnih škola iz cijele Hrvatske koji su svoj nastup u finalu izborili na regionalnim natjecanjima.

Jaskansku osnovnu školu predstavljalo je šestero natjecatelja, a najveći uspjeh ostvario je Lukas Magđinski osvojivši dvije medalje. U konkurenciji sedmih razreda Lukas je u trčanju na 60 m osvojio prvo mjesto i zlatnu medlaju, a u skoku u dalj drugo mjesto, odnosno srebrnu medalju.

Ispred jaskanske osmoljetke još su nastupili: Rok Blažek u bacanju kugle sedmi razredi, Eva Budinšćak u trčanju na 60 m sedmi razredi, Laura Janušić u bacanju kugle sedmi razredi, Matija Lukina trčanje 600 m također sedmi razredi te Lucija Vučinić trčanje na 60m među četvrtim razredima.

Učenike su za natjecanje pripremale profesorice tjelesne i zdravstvene kulture Ines Bohaček i Ines Jerčinović, a natjecanje Erste plava liga održano je na stadionu Mladosti u sklopu najpoznatijeg hrvatskog atletskog mitinga “Hanžekovićev memorijal”.

“Još jednom podsjećamo da je naša škola proglašena najuspješnijom školom na regionalnom natjecanju Erste plave lige kako po rezultatima tako i po brojnosti natjecatelja s kojima smo nastupili. Na Lukasa i njegove dvije medalje u finalu, kao i na ostale učenike koji su ostvarili dobre rezultate, izuzetno smo ponosni” – poručili iz Osnovne škole Ljubo Babić Jastrebarsko.

Sličan sadržaj

Back to top button